Ontdek de voordelen van Wasabi: jouw weg naar efficiënte cloudopslag

Ontdek de voordelen van Wasabi: jouw weg naar efficiënte cloudopslag

Het is niet nieuw dat data onder andere de drijvende kracht is achter de groei van je bedrijf. Het efficiënt opslaan van deze data is dan ook van onschatbare waarde. Traditionele opslagoplossingen zijn vaak duur en omslachtig en kunnen je tegelijkertijd beperken. Gelukkig biedt Wasabi een verfrissend alternatief: betaalbare, veilige en efficiënte cloudopslag die je bedrijf in staat stelt om met gemak en gemoedsrust je gegevens te beheren.

Wat is Wasabi?

Wasabi is een cloudopslagdienst die bekend staat om zijn eenvoud, voorspelbaarheid en betaalbaarheid. Je kan er je gegevens mee opslaan en beheren zonder gedoe, terwijl het tegelijkertijd snelheid en veiligheid garandeert. Als gebruiker kun je betaalbaar een onbeperkte hoeveelheid data opslaan in een grenzeloze cloud die met je bedrijf meegroeit. Het elimineert de complexiteit van traditionele opslagoplossingen en biedt een veilige haven voor al je waardevolle gegevens.

De troeven van Wasabi

Wasabi onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen voor zowel kleine als grote bedrijven:

 • Eenvoudig:
  Met een intuïtieve interface en eenvoudige implementatie maakt Wasabi het beheer van gegevens een moeiteloze taak.

 

 •  Voorspelbaar:
  Geen verrassingen met Wasabi. Met vaste tarieven en geen verborgen kosten blijven je uitgaven voorspelbaar en beheersbaar.

 

 • Betaalbaar:
  Wasabi biedt kosteneffectieve opslagoplossingen die geschikt zijn voor zowel kleine startups als grote ondernemingen. Het rekent geen extra kosten aan voor deze data-uitvoer.

 

 • Veilig:
  Met geavanceerde beveiligingsfuncties zoals datacenter-redundantie en data-immuniteit beschermt Wasabi je gegevens tegen dreigingen zoals ransomware en onbedoelde verwijderingen.

 

 •  Snelheid:
  Snelle uploads en downloads zorgen ervoor dat je gegevens altijd binnen handbereik zijn, terwijl private network-mogelijkheden extra beveiliging bieden.

 

 • Efficiëntie:
  Wasabi maakt dure on-premise storage overbodig en biedt schaalbaarheid zonder grote investeringen in hardware.

 

Voordelen

De voordelen van het implementeren van Wasabi zijn veelomvattend:

 • Backup & disaster recovery:
  Wasabi zorgt ervoor dat je back-ups van je kritieke bedrijfsgegevens en systemen kan opslaan en makkelijk een tweede kopie buitenshuis kan plaatsen. Dit wordt onder meer ondersteund door Rubrik & Veeam. De immutability van je opslag biedt extra bescherming tegen ransomware.

 

 • Data archivering:
  Data die je niet regelmatig nodig hebt kan je dankzij Wasabi voor een lange periode opslaan. Het biedt hiervoor een kosteneffectieve oplossing. Met Nutanix Files kan je Wasabi als tiering target gebruiken. Hierdoor kan je de nodige hardware on premise beperken en de cold data transparant naar de cloud verplaatsen.

 

 • Cloud computing:
  Wasabi zorgt voor snelle en veilige opslag van cloudgebaseerde applicaties en diensten. Dit maakt het makkelijk om snel te schalen op basis van het aantal gebruikers binnen je IT-omgeving.

 

 • Data lakes:
  Centrale opslag van grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde gegevens is mogelijk. Denk hierbij aan de opslag van grote mediabestanden (video’s, muziek, afbeeldingen). Deze snelle toegangstijden en hoge doorvoersnelheden zijn ideaal voor streamingdiensten.

 

 • Ransomware recovery:
  Snel herstel van gegevens na een ransomware-aanval.

 

 • Surveillance en CCTV:
  De grote hoeveelheden data die je bewakingscamera’s verzamelen kunnen kosteneffectief worden opgeslagen en efficiënt worden opgeroepen, zonder hier extra kosten voor te betalen.

Conclusie

Wasabi is een all-in-one oplossing voor moderne behoeften in verband met gegevensbeheer. Of je nu een klein bedrijf bent dat op zoek is naar betaalbare opslagoplossingen of een grote onderneming die snelle en veilige gegevenstoegang vereist. Wasabi is de ideale partner voor jouw opslagbehoeften. Heb je nog vragen of wil je graag meteen de overstap maken? Contacteer ons via onerstaand formulier!

Wil je meer weten

Over onze aanpak?

Geef ons een seintje...