Broadcom neemt VMware over: wat betekent dit voor jou als klant?

Broadcom neemt VMware over: wat betekent dit voor jou als klant?

Het nieuws over de aankondiging van Broadcom’s overname van VMware verspreidde zich snel. Door deze overname vragen jullie je waarschijnlijk af hoe dit jullie bestaande licenties, contracten en algemene VMware-ervaring zal beïnvloeden.

Als vertrouwde partner begrijpen we de bezorgdheid en streven we er in deze blog naar om helderheid te verschaffen, vragen te beantwoorden en inzicht te bieden in wat deze overname daadwerkelijk betekent. Dit met de informatie waarover we op dit moment zelf beschikken.

De overname en de daarbij horende veranderingen zijn namelijk nog zeer pril. Dit betekent dat we als partner zelf nog dagelijks  informatie ontvangen over zowel nieuwe als bestaande licenties, maar ook over de vernieuwingen binnen de support (waar zich de grootste impact bevindt). Houdt deze pagina zeker in de gaten als je up-to-date wilt blijven en aarzel niet ons te contacteren bij vragen of onduidelijkheden.

Update 19/01/'24

Broadcom Advantage Partner Program:

Core ICT is uitgenodigd om deel te nemen en de evolutie van het partnerschap te ervaren met het Broadcom Advantage Partner Program dat op 5 februari 2024 wordt gelanceerd. 

Update 17/01/'24

VMware by broadcom OEM-programma:

Beëindiging van het VMware OEM-programma met ingang vanaf 8 januari 2024. Deze wijziging heeft gevolgen voor alle OEM’s. Wil je weten welke impact dit voor uw organisatie kan hebben? Wij helpen jou graag verder.

Update 15/01/'24

Licentieaanbod – vanaf februari 2024

Vanaf februari 2024 gaat Broadcom (VMware) over op een volledig op abonnementen gebaseerd licentiemodel, waarbij de perpetual licenties worden stopgezet. Als u perpetual licenties wilt/hebt, is het van cruciaal belang om snel te handelen. Neem contact met ons op voor meer informatie en hulp bij het verzekeren van deze licenties vooraleer deze niet meer beschikbaar zijn. Ook bij het nieuwe abonnementsaanbod zijn wij er om je te ondersteunen, wij begeleiden je graag in dit proces. We hebben nog geen nieuws over upgrades om perpetual licenties om te zetten naar abonnementslicenties, we verwachten dat hier binnenkort meer informatie over komt.

Update 21/12/'23

VMware door Broadcom: goedkoper?

Lees hier alles over de mogelijke financiële impact die u kunt verwachten als de prijzen veranderen ten opzichte van de eerder gepubliceerde perpetual licenties.

Update 20/12/'23

Alle vernieuwingen kunnen worden aangeboden met maximaal 1 jaar production maintenance.

Concersie naar het nieuwe type licensing is beschikbaar, maar enkel voor Standard en vSphere Foundation

Update 13/12/'23: De samensmelting van Broadcom en VMware

VMware by Broadcom wil bedrijven helpen om private, hybrid en multi-cloud-omgevingen te omarmen. Ze willen innovatie bij hun klanten versnellen aan de hand van een vereenvoudigd portfolio en een robuust ecosysteem.

Hoe ziet dit er in de praktijk uit?

 • Vereenvoudiging van het product portfolio
Broadcom geeft hierbij aan te willen bekomen dat klanten meer terugkrijgen voor de investeringen die ze doen.
 

Concreet betekent dit:

  • Het blijven hanteren van een competitieve prijsstrategie

  • Verbeterde ondersteuning voor het activeren van de oplossing en lifecycle management

 • De switch naar subscription-based licensing

Broadcom zal niet langer licenties aanbieden waar je als klant zelf eigenaar van bent (kortom: perpetual licenses), maar stapt over naar een abonnementsformule


Je zal dus niet langer éénmalig aan te kopen licenties (met apart verlengbare services en support) kunnen verkrijgen, maar enkel een abonnementsformule met de combinatie ervan.

Concreet betekent dit vanaf vandaag het einde van:

  • de verkoop van perpetual licenties.

  • Support and Subscription (SnS) renewals voor perpetual licenties

  • HPP/SPP Hybrid Purchase Program/Subscription Purchase Program credits


Aangekochte perpetual licenties verlopen niet, maar de support hierop zal wel vervallen aan het einde van het lopende contract. Er is dus geen mogelijkheid om de support hiervan te verlengen. Als je ervoor kiest om niet over te stappen naar een alternatief abonnementsmodel, kom je zonder ondersteuning of zonder updates te zitten (met alle gevolgen van dien)

Vereenvoudigd product portfolio

Volgens informatie die recent werd gelanceerd via officiële bronnen reduceert Broadcom het VMware Cloud Foundation portfolio tot twee categorieën. 

 • VMware Cloud Foundation

Dit is een hybrid cloud oplossing van enterprise niveau. Hierdoor kan jij je bedrijfskritische en moderne applicaties draaien op een veilige, veerkrachtige en kostenefficiënte manier.

Broadcom maakte de vorige abonnementsprijs interessanter, biedt een hoger ondersteuningsniveau en betere ondersteuning voor het activeren van zowel de oplossing als het lifecycle management aan.

 • VMware vSphere Foundation

Dit is een vereenvoudigd enterprise-grade workload platform voor middelgrote tot kleinere klanten. Het is een combinatie van een volledig servervirtualisatieplatform (vSphere) met intelligent operationeel beheer voor de beste: prestaties, beschikbaarheid, efficiëntie.

Ben je op zoek naar een hyperconverged oplossing? Dan biedt Broadcom VMware vSAN als een add-on op vSphere Foundation -die alle mogelijkheden van vSAN bevat- inclusief vSAN Max.

Als gebruiker heb je bij beide categorieën (zowel de Cloud Foundation als de vSphere Foundation) de keuzemogelijkheid om aanvullende functies toe te voegen aan het bestaande pakket.

Deze bijkomende functies bestaan uit:

 • Storage offering
 • Ransomware en disaster recovery service
 • Applicatieplatformservices


Bijkomend heeft de VMware Cloud Foundation een aanbod voor applicatienetwerken en beveiliging.

Broadcom geeft aan de aanvullende functionaliteiten in de toekomst nog verder uit te breiden.

De overgang naar een abonnementsformule, wat is het gevolg?

Vanaf vandaag biedt Broadcom dus enkel nog abonnementen of termijnlicenties aan. Je kan dus niet langer perpetual licenties aankopen of de Support and Subscription (SnS) verlengen wanneer de einddatum verstreken is.

Waarom kiezen ze voor deze overgang? Het bedrijf geeft aan te helpen leveren wat klanten willen. Volgens Broadcom zijn dat:

 • Continue innovatie
 • Snellere time to value
 • Voorspelbare investeringen

De nieuwe abonnementsformule zal gebaseerd zijn op cores in plaats van sockets. 

VMware overgenomen door Broadcom

Wat nu met je aangekochte licenties?

Deze blijven geldig, net als de actieve support.  Broadcom blijft dus de nodige ondersteuning bieden zoals vastgelegd in je bestaande contract. 

Ze moedigen echter wel aan om je inventaris van deze licenties te herzien, inclusief de verlengings- en vervaldata van Support Services. Als licentiehouder kun je je licentie wel omruilen voor een abonnement, waarbij Broadcom aangeeft lagere prijzen te voorzien.

Op welke producten en bundels heeft dit nieuwe beleid invloed?

 • VMware vSphere

 • VMware vSAN

 • VMware NSX

 • VMware Cloud Foundation

 • VMware HCX

 • VMware Site Recovery Manager (SRM)

 • VMware vCloud Suite

 • VMware Aria Suite

 • VMware Aria Universal

 • VMware Aria Automation

 • VMware Aria Operations

 • VMware Aria Operations for Logs

 • VMware Aria Operations for Networks

Conclusie

We begrijpen dat deze overstap veel vragen teweeg brengt. Houd deze pagina in de gaten voor meer updates en/of neem contact op met ons om voor uw specifieke omgeving de impact te bepalen en een toekomstgericht plan op te stellen!

Wil je meer weten

Over onze aanpak?

Geef ons een seintje...