VITO ICT infrastructuur 2023 - raamcontract

Vito selecteerde Core ICT voor het raamcontract ‘ICT infrastructuur 2023’ – Persbericht

Persbericht

Brasschaat, België, 17 oktober 2023: Core ICT, een toonaangevend IT-bedrijf (onder meer gespecialiseerd in hypervisor en back-up oplossingen), kondigt met veel trots de selectie voor het raamcontract ‘ICT infrastructuur 2023’ van VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) aan. Het bedrijf werd (samen met nog twee andere partijen) geselecteerd voor het perceel: hypvervisor & back-up. “Een mooie erkenning voor onze jarenlange ervaring!” klinkt het bij CEO Frank Huyge.

De rol van VITO

VITO is een gerenomeerd Vlaams onafhankelijk onderzoekscentrum dat zich toelegt op innovatieve oplossingen en duurzame technologieên. Het instituut speelt een cruciale rol in het bevorderen van wetenschap en technologie ter ondersteuning van milieukwesties en duurzame ontwikkeling. In het kader hiervan onderzocht VITO het Belgische ICT landschap en de partijen die zich voor dit contract aanboden. Na een uitgebreide doorlichting gunde VITO het raamcontract voor beide percelen aan Core ICT (samen met nog twee andere partijen). Dit raamcontract met VITO is een belangrijke mijlpaal voor Core ICT en markeert een voortzetting van hun toewijding aan technologische vooruitgang.

Raamcontract VITO ICT infra 2023 - Core ICT

Een raamcontract is een strategisch partnerschap tussen VITO en Core ICT voor de levering van kwalitatieve ICT-infrastructuurdiensten. Deze overeenkomst stelt VITO in staat om flexibel en efficiënt toegang te krijgen tot de expertise en diensten van Core ICT, terwijl het tegelijkertijd kostenbeheersing en synergie bevordert.

Reikwijdte van dit partnerschap

Alle publieke organisaties (denk aan: overheden, gezondheids- en onderwijsinstellingen, politiezones, lokale en provinciale besturen etc.) kunnen beroep doen op het uitgebreide IT-portfolio van Core ICT, met betrekking tot hypervisor en back-up. Dit aan door VITO gevalideerde prijzen en voor een looptijd van vier jaar. Deze periode kan mogelijks nog eens verlengd worden met drie bijkomende jaren.

Wie is Core ICT?

Core ICT is een gevestigde speler in de IT-sector en staat bekend om zijn diepgaande expertise op vlak van virtualisatieoplossingen. Met een bewezen staat van dienst in het leveren van cutting-edge technologie en diensten aan organisaties in diverse sectoren, is Core ICT goed gepositioneerd om aan de behoeften van VITO te voldoen en bij te dragen aan hun missie van technologische innovatie.

De Next Gen Hyperconverged oplossingen bieden namelijk een flexibele én schaalbare IT-infrastructuur en stelt organisaties in staat hun IT-middelen efficiënter te beheren en optimaliseren. De back-up oplossingen van het bedrijf zorgen ervoor dat alle waardevolle gegevens te allen tijde veilig zijn.

Een technologische toekomst vol innovatie en duurzaamheid

Deze langdurige samenwerking stelt VITO in staat om te profiteren van continue technologische vooruitgang en innovatie, terwijl Core ICT zich committeert aan het leveren van hoogwaardige diensten en ondersteuning aan VITO gedurende deze periode. Core ICT is verheugd over de kans om bij te dragen aan het succes van VITO en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking in de komende jaren!

Meer informatie: https://www.core-ict.be/vito-ict-infrastructuur-2023-raamovereenkomst/

Wil je meer weten

Over onze aanpak?

Geef ons een seintje...