Hoe een foutmelding tijdens het upgraden van de IBM FS5200 firmware oplossen? - Technical fact

Oplossen van een foutmelding tijdens de upgrade van de IBM FS5200 firmware – Technical fact

De laatste jaren is er heel wat technologische vooruitgang geboekt. Deze vooruitgang is overweldigend voor sommigen, terwijl het net spannend is voor anderen. We schreven een aantal boeiende en verrassende feitjes uit over technologie en uitdagingen die we tegenkwamen tijdens het werk. Dit in de hoop dat ze jou vooruit helpen. Je zult misschien verrast en verbaasd zijn over wat we ontdekten. In dit technisch feitje staan we stil bij het upgraden van de IBM FS5200 firmware.

Hoe verliepen de upgrades?

Onlangs probeerden we de IBM FS5200 Spectrum Virtualize firmware te upgraden van versie 8.5.0.5 naar 8.5.0.7. Alles leek goed te gaan totdat we een foutmelding ontvingen die“failed” aangaf tijdens de upgrade initialisatie fase.

Houd de firmware van je IBM FS5200 up to date voor een correcte werking van je omgeving.

Hoe gingen we te werk?

Als eerste contacteerden we IBM support. Zij ontdekten dat het systeem een “battery pack update” probeerde uit te voeren, ondanks dat we de juiste firmware en upgrade-test-utility bestanden gebruikten.

Na wat troubleshooting kwamen we erachter dat wanneer we elke controller handmatig opnieuw opstartte via het servicemenu, het probleem was opgelost. De upgrade kon hierna gewoon worden voltooid! We willen je bij deze wel graag waarschuwen dat voordat je een controller herstart, je ervoor moet zorgen dat alle paden op beide controllers online zijn.

Daarnaast is het belangrijk te melden dat de 8.x versie van Spectrum Virtualize verschillende grafische bugs lijkt te bevatten. Gelukkig geldt ook voor IBM storage het goede oude IT-motto: “Heb je al geprobeerd het opnieuw op te starten?”. Een snelle herstart van de controllers kan vaak grafische problemen en andere kleine bugs oplossen.

Houd er echter rekening mee dat er tijdens het upgraden van de firmware nog steeds dingen mis kunnen gaan. Daarom neem je best enkele voorzorgsmaatregelen zodat je systeem veilig blijft. Lees onder andere de release notes en de documentatie zorgvuldig door voordat je probeert jouw firmware te upgraden. Uiteraard is het ook belangrijk dat je het juiste upgrade pad volgt.

Waar houd je best rekening mee:

We moeten concluderen dat het upgraden van de firmware van je IBM FS5000 een essentiële taak is om jouw systeem up-to-date te houden en correct te laten functioneren. Je kan onderweg echter wel op verschillende problemen botsen. Daarom is het essentieel om waakzaam en voorzichtig te blijven tijdens de uitvoering van de upgrades. Mocht je toch problemen ondervinden, neem dan zeker contact op met IBM support.

Als er zaken zijn waarmee wij je kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door onderstaand formulier in te vullen.

Wil je meer weten

Over onze aanpak?

Geef ons een seintje...