Nutanix Files: Transformeer je opslaginfrastructuur en verbeter je efficiëntie en prestaties

Nutanix Files: Transformeer je opslaginfrastructuur en verbeter je efficiëntie en prestaties

In een tijdperk waarin gegevens de ruggengraat van elke organisatie vormen, wordt de keuze van je opslaginfrastructuur steeds belangrijker. Het feit dat je gegevens op aparte applicatie-, storage-, organisatie- of geografische silo’s worden bewaard, bemoeilijkt het beheer ervan. Je kan de kracht niet optimaal benutten of strategisch inzetten.

Nutanix probeert met zijn services en producten te zorgen dat je bedrijf beter om kan gaan met het groeiend probleem van ongestructureerde data. Nutanix Files is er hier één van. In deze blogpost vertellen we wat de eigenschappen ervan zijn, hoe de software-oplossing functioneert en wat de voordelen ervan zijn.

Wat is Nutanix Files Storage?

Nutanix Files Storage maakt deel uit van Nutanix Unified Storage (NUS). Dit is een software-gedefinieerd platform dat het opslaan van bedrijfsgegevens vereenvoudigt zonder in te boeten aan snelheid en flexibiliteit. Ongeacht of deze data zich nu on-premises, in de cloud of in een remote site (edge) bevinden.

Nutanix Files is een op cloud gebaseerde softwareoplossing die het mogelijk maakt om eenvoudig ongestructureerde data op te slaan, te beheren en te schalen. Het maakt hiervoor gebruik van moderne technologieën die de nood aan meerdere opslagsilo’s elimineren en een gedetailleerd inzicht verschaffen in je data. Dit alles met behoud van optimale prestaties.

Het is een volledig geïntegreerde en core component van Nutanix en kan je deployen op bestaande, nieuwe hybride of stand alone clusters.

Nutanix Files Architecture

Ontdek de unieke eigenschappen en functionaliteiten

 • Ongekende schaalbaarheid
  Nutanix Files heeft het vermogen om efficiënt te schalen zonder in te boeten op prestaties. Deze oplossing maakt het mogelijk om op te schalen naar honderden bestandsservers en zelfs duizenden shares. Het is de perfecte oplossing wanneer de data binnen je organisatie snel groeit en je nood hebt aan een oplossing die moeiteloos meegroeit.

 

 • Cloud tiering
  Nutanix Files’ cloud tiering functie verplaatst minder vaak gebruikte gegevens automatisch naar de cloud. Dit optimaliseert de nodige hardware lokaal en verlaagt je kosten. Dit proces is transparant voor jou als gebruiker en zorgt ervoor dat je data toegankelijk blijft terwijl het op een kosteneffectieve wijze in de cloud wordt opgeslagen. Het integreert naadloos met verschillende cloudproviders. Hierdoor kan je als bedrijf flexibel kiezen waar je gegevens worden opgeslagen en dit op basis van je behoeften en de kosten.

 • Eenvoudige workload control
  Nutanix Files ondersteunt meerdere opslagprotocollen, wat voor grote compatibiliteit zorgt met verschillende applicaties en workloads. Files kan gebruikt worden voor het opslaan van (grote hoeveelheden aan) audio- en videobestanden, bedrijfsbestanden voor End-User-Computing, sensorgegevens, medische beeldvorming voor de gezondheidszorg, etc.

   

 • Geavanceerd beheer en automatisering
  De oplossing bevat File Analytics. Hierdoor kan je proactief inzicht verwerven in de risico’s waarmee je data geconfronteerd wordt. Het zorgt voor inzicht in je data, je gebruikersactiviteiten, de leeftijd van data, datatype, etc. Om je beter te kunnen beschermen tegen ransomware voegde Nutanix netwerkisolatie-technologie toe in combinatie met netwerksegmentatie, resourcebeheer en ondersteuning voor meerdere netwerken. De oplossing beschikt ook over uitgebreide ondersteuning voor WORM en verbeterde detectiemogelijkheden voor ransomware.

   

 • Veiligheid uitgebreid
  Wil jij je omgeving nog beter beveiligen tegen ransomware? Data Lens is een software as a service (SaaS) oplossing voor gegevensbeveiliging die bescherming biedt tegen ransomware en gegevensanalyse voor ongestructureerde gegevens op het Nutanix Cloud Platform. Houdt onze pagina in de gaten voor een uitgebreide blog over dit topic!

Voordelen van Nutanix Files

 • Verbeterde efficiëntie
  In eerste instantie elimineert Files het gebruik van omslachtige datasilo’s. Files vervangt namelijk de opslagservers in je huidige infrastructuur door een opslagomgeving aangemaakt binnen het HCI-platform. Deze omgeving is op te zetten aan de hand van slechts één muisklik en kan beheerd worden in één of meerdere clusters, in de core, aan de rand (edge) of in de cloud en dit met zero-touch mogelijkheden. Je kan er kosten mee besparen (o.a. door deduplicatie en compressie), wat resulteert in een verbeterde ROI.

 • Flexibiliteit en schaalbaarheid
  De oplossing kan ingezet worden als een stand alone oplossing, als scale-out storage of als een volledig geïntegreerde storage service van het Nutanix Cloud Platform. Het hangt niet vast aan een bepaald platform en ondersteunt dezelfde hadwareplatformen als het Nutanix Cloud Platform. Dit creëert dus heel wat flexibiliteit en schaalbaarheid om snel te kunnen reageren op je veranderende opslagbehoeften.


 • Verbeterde prestaties:
  Dankzij Nutanix Files kan je grootschalige databases gebruiken, zonder complexe wijzigingen in de opslagconfiguratie aan te moeten brengen. Zo kan je je prestaties tot wel 2x toe verbeteren. 

Er is nog meer...

Implementeerbaar in een handomdraai

Aan de hand van slechts een paar muisklikken kan jij je systeem updaten zonder dat lopende processen verstoord worden en kan je al je gedeelde en toegewezen opslag beheren vanuit één overzichtelijk venster.

Pay-as-you-grow

Files Storage biedt flexibiliteit bij het schalen, zowel verticaal als horizontaal op hardware die je zelf kiest. Zo kan je genieten van een verbruiksmodel dat lijkt op dat van de cloud en betaal je slechts voor datgene wat je gebruikt.

Automatiseer je operaties

De automatisering van verschillende processen zorgt ervoor dat je heel makkelijk een inzicht verkrijgt in je gegevens, wie ze gebruikt en op welke manier. 

Conclusie

Nutanix Files is jouw go-to oplossing voor snelle prestaties en geautomatiseerde provisioning voor een flexibel bestandsbeheer. Het vermindert de tijd die je nodig hebt voor het opzetten en onderhouden van jouw omgeving enorm en geeft je tegelijkertijd een vlotte private-cloud-ervaring. Dit alles vergroot uiteraard je operationele efficiëntie. Zeker gezien de ransomware-intelligentie die je helpt bij het detecteren, beschermen, analyseren en herstellen van ransomware-bedreigingen. Dankzij al zijn functionaliteiten biedt Nutanix Files jou de flexibiliteit om de architectuur te kiezen die past bij jouw behoeften.

Heb je interesse in deze opslagoplossing en wil je de mogelijkheden voor jouw omgeving overlopen? Neem zeker contact op via onderstaand formulier. Wij gaan graag met jullie opweg!

Wil je meer weten

Over onze aanpak?

Geef ons een seintje...