Hyperconverged

De groeiende vraag naar bedrijfsapplicaties en het snelle tempo van moderne bedrijven dreigen met legacy IT-ontwerp (afzonderlijke opslag, opslagnetwerken en servers) te falen. De silo's die door de traditionele datacenter infrastructuur zijn gemaakt, bieden vaak obstakels voor verandering en vooruitgang. Hierdoor is elke stap van bestellen tot implementeren en beheer ingewikkelder geworden.

Wat is een hyperconverged oplossing?

Hyper Converged infrastructuur stroomlijnt de implementatie, het beheer en de schaling van datacenter resources. Dit door op x86 gebaseerde server- en storage bronnen te combineren met intelligente software in een kant-en-klare softwaregedefinieerde oplossing. Aparte servers, opslagnetwerken en opslagarrays kunnen hierdoor worden vervangen door een enkele hyperconverged infrastructuuroplossing. Zo kan u een flexibel datacenter creëeren dat ook gemakkelijk schaalbaar is binnen uw bedrijf.

Gezien de flexibiliteit en eenvoud die hyperconvergentie met zich meebrengt voor het datacenter, moet dit niet worden gezien als het eindpunt. Wel als een basis voor het bouwen van een Enterprise Cloud. Net als bij openbare cloudservices, stellen hyperconverged infrastructuuroplossingen IT-teams in staat om klein te beginnen en stapsgewijs te schalen om precies aan de applicatievereisten te voldoen. Met een Enterprise Cloud krijgen IT-teams de beveiliging en controle die ze nodig hebben om hun infrastructuur met vertrouwen te beheren.

Voordelen/vernieuwingen van een hyperconverged oplossing

  • Turnkey infrastructuur: geïntegreerde bronnen voor server, opslag, netwerken en virtualisatie samen met end-to-end mogelijkheden voor systeem- en operationeel beheer.
  • Snelle implementatie: implementeer een infrastructuur in enkele minuten. Zo kunnen uw IT-teams hun aandacht richten op de toepassingen en services die uw bedrijfsactiviteiten ondersteunen.
  • 100% software gedreven: ondersteunt een breed scala aan verschillende hardwareplatforms waaronder drie van de vier meest populaire serverplatformen ter wereld.
  • Platform van wereldklasse: elke hyperconverged server (node) bevat Intel-aangedreven x86-hardware met op flash gebaseerde SSD's en traditionele HDD's. Deze worden beide gebundeld en volledig beheerd door de software zelf.

Lees meer over de voordelen van een hyper-converged infrastructure op onze blog.

Wilt u ook een stroomlijning van uw resources met een gepaste hyperconverged oplossing? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek. Onze IT-experten helpen u graag verder.

Hyper-Converged-infrastructuur

Partner

Nutanix_Logo.svg-1

Nutanix is de onbetwiste leider vandaag als het gaat over Hyper converged infrastructuur.

Het Nutanix Enterprise Cloud Platform combineert  server, storage, virtualisatie en netwerken  in een veerkrachtige, softwaregedefinieerde oplossing met rijke machine-intelligentie.

IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

Contacteer ons