Roularta Media Group en Core ICT: een succesvolle langetermijnrelatie

  Moeten we Roularta Media Group (RMG) nog voorstellen? Dit Belgisch bedrijf wist zich te ontpoppen tot dé multimediagroep van ons land. Zoiets kan natuurlijk enkel met een degelijke IT-infrastructuur als solide basis. Bart Lowagie, verantwoordelijk voor infrastructuur & operations, vertelt hoe het bedrijf daarvoor de krachten bundelt met Core ICT.

  Business inzicht zorgt voor snelheid

  Bart Lowagie is verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met de IT-infrastructuur. Die wordt integraal beheerd in het hoofdkantoor te Roeselare. Meer concreet gebruikt het bedrijf AIX, de UNIX-omgeving van IBM, waarvoor Core ICT managed services levert.
  Daarnaast was het krachtig management platform XClarity een sterk argument om te migreren naar Lenovo. “De continuïteit van onze kernactiviteit is cruciaal”, steekt Lowagie van wal. “Ik mag niet denken aan de gevolgen van een mogelijke storing in ons IT-systeem. Onze printproductie zou volledig stilvallen.”

  Roularta Reference Case Core ICT IBM Lenovo XclarityMaar Lowagie heeft naar eigen zeggen voldoende zekerheid dat het zover niet zal komen. Hij werkt al samen met Kristof en Kenny van Core ICT toen die laatste nog niet bestond. Beide heren waren werkzaam bij een ander technologiebedrijf. “Eigenlijk hebben we met RMG de mensen achter Core ICT blindelings gevolgd”, licht Lowagie toe.

  “Simpelweg omdat we hen blindelings vertrouwen. Doorheen de jaren hebben we gemerkt dat zij niet alleen business inzicht bezitten, maar vooral heel goed begrijpen wat een goede IT-infrastructuur inhoudt. Dat maakt dat we steeds op dezelfde lijn zitten, waardoor we voldoende snelheid maken in alles wat we doen. Bel ik hen op met een prangende vraag, dan weet ik dat Kristof of Kenny klaarstaan met antwoorden. Dat is een enorme geruststelling.”

  Focus op de toegevoegde waarde

  Volgens Lowagie is die basis van vertrouwen niet de enige eigenschap waarmee Core ICT zich onderscheidt van soortgelijke spelers. “Doordat ze zo’n heldere blik hebben op onze activiteiten en onze noden, stellen ze proactief interessante pistes en oplossingen voor”, bevestigt hij. “Nog nooit kregen we bij RMG het gevoel dat ze gewoon een product of dienst wilden verkopen. Core ICT richt zich altijd op de toegevoegde waarde voor ons als klant. Die beleving is zeldzaam in deze sector.”

  Roularta Reference Case Core ICT IBM Lenovo XclarityRMG werd in het verleden al meermaals uitgenodigd voor de ‘study tour’, die Core ICT regelmatig organiseert. Verschillende klanten krijgen dan een voorstelling van nieuwe producten. “Je voelt dat dat bedrijf weet waarmee het bezig is, en zijn klanten vooral wil helpen”, benadrukt Lowagie. “Bij andere dienstverleners voel je je al snel een nummer.”

  De kracht van een langetermijnrelatie

  Lowagie bewondert de manier waarop Core ICT erin slaagt om nieuw talent aan te trekken met dezelfde mentaliteit en klantgerichte aanpak. “Een bedrijf staat of valt met zijn cultuur”, gelooft hij. “Bij RMG beseffen we dat maar al te goed, en het is fijn om te zien dat Core ICT er dezelfde visie op nahoudt.”

  In de toekomst ziet Lowagie de samenwerking met Core ICT nog verder evolueren. Hij bekijkt de opties om extra diensten toe te voegen aan het bestaande contract. “We beschouwen hen in elk geval als een partner waarmee we een succesvolle langetermijnrelatie hebben”, knikt hij tevreden.

  Wilt u graag meer weten over deze case, heeft u vragen over vermelde producten of zoekt u ook een aanpak op maat voor een specifiek probleem? Neem dan zeker contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Contacteer ons

  RMGroup_72_RGB
  IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

  Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

  Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

  Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

  Contacteer ons