Core ICT Events

Durbuy, (voor even toch) het Silicon Valley van België – ga mee op Study Tour

Durbuy, (voor even toch) het Silicon Valley van België

Een brug slaan tussen (Belgische) bedrijven en de (Amerikaanse) Tech-industrie” met dat doel in het achterhoofd organiseren we bij Core ICT al heel wat jaren Study Tours naar de Verenigde Staten. Zo bezochten we reeds de hoofdkantoren en executive briefing centers van heel wat gevestigde waarden en start-ups in het IT-landschap. We hoeven u niet uit te leggen dat dit de afgelopen 2 jaar een zeer moeilijke zaak geworden is. 

Omdat we u graag zo snel mogelijk met de allernieuwste technologieën kennis willen laten maken, was het dringend tijd om een gelijkaardig initiatief op poten te zetten. Op zoek dus naar een nieuwe locatie en liefst eentje dichter bij huis. Het mag dan geen Silicon Valley zijn, maar welke locatie is voor een IT seminarie beter geschikt dan het kleinste en gezelligste dorpje van België, namelijk Durbuy.

Informatie van op de eerste rij

 

Donderdagochtend 25 november was het dan ook zo ver. De eerste klanten arriveerden om 9h in de lobby van het hotel. Met croissant en koffie in de aanslag zaten ze niet veel later klaar in de briefing room om aan de sessies te beginnen.

Hun doel: ‘first-hand’ informatie ontvangen over het huidige aanbod, de visie, de roadmap en toekomstige vernieuwingen van de gastsprekers.’ Met heel wat ruimte om vragen te stellen kregen ze ook persoonlijke antwoorden op hun specifieke problematiek.

Welke technologie partners namen deel aan dit initiatief?

  1. Nutanix
  2. Rubrik
  3. Lenovo
  4. AMD
  5. Cloudian
  6. Als extra kregen we nog een extra ‘gastoptreden’ van de Network & Security experten van Netleaf.
 

Tijd voor ontspanning

Dit is meer dan noodzakelijk tijdens deze drukke dagen. Durbuy is niet enkel bekend vanwege zijn prachtige natuur maar ook als culinair centrum van de Ardennen. Zo konden we tussen de briefings door en erna genieten van heerlijke maaltijden. Deze locaties waren de perfecte plaats om nadien nog bij te praten of te netwerken.

Twee dagen stilzitten, is niet voor ons weggelegd. Maar ook hier was er voldoende keuze in het ruime assortiment aan activiteiten.

Wat brengt de toekomst?

Wij kijken alvast uit naar onze volgende Study Tour in 2022. Afhankelijk van de COVID-19 situatie zullen we nog moeten bekijken waar deze kan doorgaan. Wordt het opnieuw de Verenigde Staten, voor de tweede maal Durbuy of misschien een andere Belgische parel?

We toverden Durbuy alvast voor twee dagen om naar het Silicon Valley van België en aan de meer dan positieve feedback die we kregen van onze technologie partners en deelnemers, heeft het zeker onze harten veroverd. Het bleek een meer dan valabel alternatief te zijn!

Wie weet bent u er volgende keer ook wel bij?

Heeft in interesse of wilt u graag een volgende keer een ‘study tour’ bijwonen? Laat het ons zeker en vast even weten via onderstaand formulier. We geven u graag wat meer informatie!

Wil je meer weten?

Geef ons een seintje...