Nutanix Kubernetes Engine voor een snelle Kubernetes set-up

Nutanix Kubernetes Engine: dé manier voor een snelle Kubernetes set-up

In een vorige blogpost maakten we kennis met Kubernetes. In tijden van groeiende container-technologie, een oplossing die veel voordelen heeft en de implementatie en het beheer van containers op grote schaal enorm vereenvoudigt. Jammer genoeg is de set-up en het gebruik van Kubernetes even technisch als dat de oplossing krachtig is. Nutanix Kubernetes Engine komt aan deze moeilijkheden tegemoet. Benieuwd hoe? Lees er alles over in onze blogpost.

Wat is Nutanix Kubernetes Engine?

NKE is een onderdeel van Nutanix dat het mogelijk maakt om een Kubernetes cluster in slechts enkele minuten op te zetten. Het is een managementoplossing voor ondernemingen die kant-en-klare provisioning en lifecyclemanagement van Kubernetes mogelijk maakt. Lifecyclemanagement refereert naar alle handelingen die nodig zijn om onderhoudsupdates & beveiligingsupgrades van software applicaties up-to-date te houden. NKE levert dus een end-to-end Kubernetes omgeving die klaar is om in productie te gaan.

Door zijn functionaliteiten vereenvoudigt NKE het gebruik van Kubernetes drastisch, zonder dat er sprake is van vendor lock-in. Daar bovenop integreert de software naadloos met de volledige Nutanix Cloud-native stack.

Kubernetes-in-a-box-Containers-Kubernetes-cluster

Waarom is NKE belangrijk?

Om de kracht van microservices en containers te benutten, moeten je IT-operaties kunnen draaien in de geschikte IT omgeving. Het is lastig om de Kubernetes omgeving die hiervoor nodig is on-prem op te zetten en te beheren, gezien de complexiteit ervan. Nutanix Kubernetes Engine zorgt er dus op zijn beurt voor dat je op container gebaseerde applicaties cloud-native op zijn eigen platform kunnen draaien. Nutanix Prism is het management platform waarin je alle clusters kan monitoren en beheren. Hierdoor kan jij je cloud-native journey versnellen.

Voordelen van het gebruik van de NKE:

  • De Kubernetes Engine is makkelijk in gebruik, waardoor een Nutanix cluster in slechts enkele minuten kan worden opgezet.

  • Het is een volledige oplossing. Wat betekent dat dankzij NKE, je makkelijk Kubernetes storage, monitoring of logging en waarschuwing kan integreren voor een volledig cloud-native gevoel.

  • Geen sprake van vendor lock-in, omdat NKE gebruikt maakt van en integreert met de opensource kubernetes software.

  • Maakt het mogelijk om cloud-gelijke IT operations te draaien, maar dan on-premise.

  • Makkelijk om deze cluster op te schalen (zonder enige limiet)

    Het is mogelijk om nodes te upgraden zonder downtime, net dankzij het gebruik van microservices & containers en de manier waarop Kubernetes is opgezet.

  • Deskundige full-stack ondersteuning van de leverancier

Conclusie

Ben je overtuigd van de vele voordelen van Kubernetes voor je bedrijf, maar weet je niet waar te beginnen? We’ve got your back! Binnen Core ICT werkten we namelijk een Kubernetes oplossing uit: ‘Kubernetes-in-a-box’.  Ben je nieuwsgierig naar wat onze oplossing voor jouw bedrijf kan betekenen? Lees er alles over in onze onepager.

Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd? Contacteer ons via onderstaand formulier. We helpen je graag verder.

Wil je meer weten

Over onze aanpak?

Geef ons een seintje...