Blijf op de hoogte van alle

nieuwigheden bij Core ICT

Core ICT werft aan en leidt op! Kan ik starten in IT zonder diploma of ervaring?

Kan ik starten in IT zonder diploma of ervaring?

Ben je net afgestudeerd in IT, maar twijfel je of je zonder ervaring wel aan het werk kan binnen de sector? Of heb je net veel ervaring binnen IT, maar heb je niet het gepaste diploma en slaat de onzekerheid ook bij jou toe? Je bent niet de enige.

Vaak twijfelen mensen of ze wel geschikt zijn om te starten in IT, maar dat is geheel onterecht. We leggen je uit waarom en misschien waag jij aan het einde van dit artikel wel je kans in onze booming business.

IT biedt veel kansen


Technologie evolueert voortdurend en door de digitalisering van de laatste jaren zijn we ons steeds meer bewust hoe belangrijk die technologie geworden is. Als gevolg van deze groei, is de IT-sector voortdurend op zoek naar gemotiveerde mensen om hun gigantisch aanbod aan vacatures in te vullen. Je kan je wel voorstellen dat dat geen makkelijke opdracht is, zeker niet als je weet dat nog steeds te weinig studenten kiezen voor een opleiding in IT.

Daarnaast zijn IT-bedrijven niet alleen op zoek naar mensen met een technische opleiding, maar staan er ook tal van vacatures in de sales, marketing en communicatie open. Dus zelfs zonder een uitgebreide kennis van technologie en IT, kan je een boeiende job in een steeds evoluerende sector vinden. 

Conclusie: de overgrote vraag en het beperkte aanbod op de IT-arbeidsmarkt matcht niet en dat is goed nieuws voor jou.

Motivatie, brede skills en passie voor IT zijn key

 

Het hebben van een diploma is vaak niet doorslaggevend voor een job binnen de IT-sector. Basiskennis of beginnende ervaring, een passie voor technologie & IT en bereidheid om bij te leren aan een redelijk tempo is voor veel werkgevers van even groot belang. Dit voor zowel IT-gerichte functies, maar evenzeer voor vacatures in de sales of marketing.

Voor het invullen van junior functies spelen vaardigheden en persoonlijkheid meer en meer een belangrijke rol. Hou je bijvoorbeeld van structuurplannen en organiseren dan is een functie als project manager binnen de IT zeker een optie. Of ben je een vlotte prater die goed kan beargumenteren en overtuigen, dan kan je opteren voor account management. Werken in een technische sector als IT vraagt daarom niet altijd alleen maar een puur technische achtergrond. Denk na over welke skills jij beschikt en ga na wat je ermee kan op professioneel vlak. De kans dat je een passende vacature vindt bij een IT-bedrijf is zeer groot.

Bijscholing en leren op de werkvloer


Heb je toch liever nog wat extra kennis van zaken, dan kan je altijd kiezen voor een bijkomende opleiding. Denk in dat geval na welke tak binnen de IT jou het meest aanspreekt en ga op zoek naar een passende opleiding. Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden om je bij te scholen in bepaalde technische materie: via VDAB, avondonderwijs, volwaardig dagonderwijs of zelfs online. Ondanks dat een diploma niet voor elk bedrijf een vereiste is, is deze kennis vaak toch een opstap om sneller aan de slag te kunnen.

Vele bedrijven passen ‘leren op de werkvloer’ steeds vaker toe. Wanneer je beschikt over enige  basiskennis of beperkte ervaring binnen de sector, is het voor een IT-bedrijf haalbaar en zinvol om tijd vrij te maken en te investeren in het opleiden van nieuw personeel. Voor veel bedrijven is het gezien de werkdruk en het tekort aan personeel namelijk niet haalbaar om volledig van 0 te beginnen en mensen zonder basiskennis of ervaring op te leiden.

Hoe zit dit bij Core ICT?

 

Bij Core ICT is dat niet anders. IT graduates kunnen bij ons de nodige ervaring opdoen om te groeien en samen ons bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast krijgen ook mensen zonder diploma, maar die beschikken over de nodige IT-kennis (infrastructuur, Next Gen IT, Managed Operations, etc.) of ervaring, de kans om hun passie voor IT te laten bloeien en groeien. Collega’s gespecialiseerd in de verschillende onderdelen van onze business staan nieuwe medewerkers met raad en daad bij. Geloven en investeren in het talent van mensen om samen te groeien, zo doen we dat.

Wil je meer weten

Over onze aanpak?

Geef ons een seintje...