Blijf op de hoogte van alle

nieuwigheden bij Core ICT

Carrièreswitch naar IT maken: waar moet je rekening mee houden?

Carrièreswitch naar IT:
waar moet je rekening mee houden?

Niet meer geboeid in je huidige job? Ben je al een hele tijd aan het werk binnen een bepaalde sector, maar vind je er geen enkele uitdaging meer in? Dan is het misschien tijd voor verandering.

Heb je altijd al een gezonde portie nieuwsgierigheid gehad naar IT en technologie? Of misschien heb je zelfs wel al wat ervaring met IT, maar waagde je nooit die sprong. Een carrièreswitch naar IT kan dan de perfecte oplossing zijn.

ICT is a booming business

Door de voortdurende technologische vooruitgang en digitalisering is het aanbod aan jobs in IT nog nooit zo groot geweest. Daarbij komt het feit dat bedrijven de laatste jaren moeilijkheden ervaren om vacatures ingevuld te krijgen. Er doet zich als het ware een soort mismatch voor tussen vraag en aanbod. Voor mensen die een jobverandering naar IT willen, is dit goed nieuws. Want in de IT-sector heb je dus steeds meer kansen op een boeiende job en dat zal in de toekomst niet anders zijn. Daarnaast is er door het overaanbod aan vacatures een grote diversiteit binnen de jobs: van data analisten en designers tot development en veel verder.

Ben je een vrouw die graag een nieuwe carrière wil starten in IT? Dan heb je een extra voordeel op de mannen. Tegenwoordig zijn er natuurlijk net zo goed vrouwen die in de IT-wereld aan de slag gaan, maar de balans ligt toch duidelijk aan de mannelijke zijde. Het geeft vrouwelijke kandidates meer kans om geselecteerd te worden.

Een mooie plus die we nog niet vermeld hebben, maar zeker de moeite waard is: het zeer gunstige salaris. Dat is natuurlijk niet zo’n verrassend gegeven gezien de constante hoge nood aan getalenteerde en gemotiveerde werknemers. Net als in de economie geldt ook hier: high demand, high pay.

Interesse en passie voor IT vs. technische kennis

Twijfel je of je wel voldoende kennis hebt om te werken in een IT-bedrijf? Wel, laten we jou dan even geruststellen. Door de toenemende vraag naar IT-werknemers kiezen bedrijven er steeds meer voor om gemotiveerde mensen zonder ervaring, maar met affiniteit voor IT een kans te geven. Tegenwoordig zijn enthousiasme, leergierigheid, klantgerichtheid en snel bijleren minstens even belangrijk, zo niet belangrijker dan enkel pure technische kennis. 

Daarnaast heb je in je huidige carrière ongetwijfeld een hoop vaardigheden ontwikkeld en aangescherpt die ook in de IT-sector zeer welkom kunnen zijn. We denken dan bijvoorbeeld aan een goed analytisch vermogen, sterke planning en organisatorische skills, creativiteit, probleemoplossend werken, etc. Deze ‘overdraagbare’ vaardigheden passen perfect bij jobs als account manager, business analyst, project manager,… En die vind je binnen de IT-business natuurlijk ook. Bovendien kunnen deze vaardigheden in combinatie met jouw persoonlijkheid en kennis een meerwaarde vormen binnen een IT-bedrijf.

Neem je liever het zekere voor het onzekere en wil je toch wat meer technische bagage? Dan kan je natuurlijk altijd opteren om een extra opleiding te volgen of jezelf om te scholen naar een specifieke tak binnen de IT-sector. Hiervoor zoek je best uit welk aspect binnen de IT jou het meest aanspreekt en welke kennis je daarvoor nodig hebt. Vervolgens kan je dan kiezen tussen de verschillende beschikbare opleidingsmogelijkheden (online, VDAB, avondonderwijs, …).

On the job learning

IT-bedrijven beseffen steeds meer dat ze moeten investeren in het opleiden en correct begeleiden van werknemers om de openstaande vacatures in te vullen. Mensen aantrekken met de juiste positieve mindset en vaardigheden is een belangrijke eerste stap. Het aanbieden van traineeships, interne opleidingen en ‘on the job learning’ een cruciale volgende stap.

Bij Core ICT zorgen we voor de nodige begeleiding die jij nodig hebt om je job goed te kunnen uitvoeren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om te leren van je collega’s en hun expertise te consulteren waar nodig. Teamwork en elkaar naar een hoger niveau tillen is mede wat ons de Dell EMC Gold Partner status bezorgde en wat ons tenslotte tot betrouwbare adviseur voor onze klanten maakt.

Heb je interesse om te werken in IT en wil je meer weten over de mogelijkheden die wij jou bij Core ICT kunnen bieden? Bekijk dan zeker onze vacaturepagina. 

Wil je meer weten

Over onze aanpak?

Geef ons een seintje...