Cloudian, Rubrik & Core ICT: Rum Tech Tasting

2021-05-10 08_04_48-Core-ICT - Cloudian Rubrik - Rum Tasting - 2021.pdf - Adobe Acrobat Reader DC (

Als vervolg op onze Tech-sessies in samenwerking met Cloudian & Rubrik, organiseerden we deze keer een rum Tech Tasting. Tijdens deze webinar stonden we stil bij de back-up en archiveringsoplossing van Cloudian & Rubrik die ervoor zorgen dat u perfect om kan gaan met de datagroei vandaag de dag en hoe u uw IT-kosten tegelijkertijd toch in bedwang kunt houden. Na een interactieve introductie van Core ICT gaven de experts van Cloudian & Rubrik een uiteenzetting over hun product en de gecombineerde oplossing. 

Rubrik & Security

Willem van Engeland, de expert van Rubrik, wees de deelnemers op het feit dat een traditionele IT-infrastructuur niet klaar is voor de toekomst. Traditionele data-protectie oplossingen kunnen namelijk de snelheid waarop data gegenereerd en verwerkt wordt niet volgen. Hoog tijd dus voor een alternatieve benadering, vonden ze bij Rubrik.

Rubrik heeft met zijn secure-by-design oplossing complexe en gefragmenteerde infrastructuren ondergebracht in één software-gedefinieerde oplossing.  Deze oplossing maakt het mogelijk om uw data snel te herstellen dankzij directe RTO's en RPO's. Het zet data eveneens snel om naar cloud-ready assets. Met deze oplossing kan u wel tot 30-50% TCO savings besparen. 

We spraken eerder van de secure-by-design oplossing. Rubrik gebruikt namelijk stevig security framework om uw gegevens te beschermen. De expert gaf aan dat de oplossing namelijk voorziet in: 

 • Logische multi-tenancy
 • Retentie lock / legal hold
 • audit & compliance reporting
 • zero trust cluster ontwerp
 • file system dat onveranderbaar is
 • end-to-end encryptie
 • SAML / Multi Factor Authentication

Cloudian 

Niels Roetert, expert van Cloudian heeft meer uitleg gegeven over de Hyperstore. De Hyperstore van Cloudian voorziet u van schaalbare enterprise object opslag. Dit platform is makkelijk in gebruik en kosteneffectief. De Hyperstore biedt u namelijk de mogelijkheid om klein te beginnen en vervolgens op te schalen tot over een exabyte naargelang de noden.  Het platform is dus uitermate geschikt voor grote hoeveelheden van ongestructureerde data.

De Hyperstore is leverbaar via dedicated apparaten voor datacenters en een software-oplossing. De S3 API maakt dat de Hyperstore klaar is voor zowel Hybrid Cloud als Multi-cloud.

Om u te beschermen tegen ransomware, maakt de Hyperstore gebruik van Object Lock. Object Lock zorgt ervoor dat uw gegevens niet versleuteld, gewijzigd of gewist kunnen worden. Ransomware wordt hierdoor ineffectief, want de data wordt 'gereinigd' voordat het wordt hersteld.

Voordelen van deze gecombineerde oplossing

Rubrik integreert naadloos met de HyperStore van Cloudian om u zo te voorzien van een snelle, on-premise, kosten-effectieve en onbeperkt schaalbare back-up. De cloud-opslag connectoren die geïntegreerd zijn maken een back-up naar Cloudian's S3-compatibele object opslag net zo eenvoudig als een back-up naar de cloud. 

Voordelen van deze oplossing zijn:

 • schaalbaar (zonder uiteindelijke grens)
 • duidelijk overzicht van en controle over uw gegevens (over de verschillende omgevingen heen)
 • tiering naar de public cloud via een vastgesteld beleid
 • kost minder dan $.01 per GB per maand (inclusief ondersteuning)
  back-up van zowel fysieke als virtuele omgevingen

Rumtasting

Na de uiteenzetting van de experts van Cloudian & Rubrik over de gecombineerde oplossing, konden de deelnemers genieten van een uitgebreide Rumtasting. Tijdens deze tasting was er veel interactie tussen de deelnemers. Een ideale combinatie om de werkweek mee af te sluiten! 

Houdt onze event-pagina in de gaten indien u zelf ook interesse hebt in zo'n event!

Indien u nog vragen zou hebben over deze oplossing of indien u interesse hebt, neem dan zeker contact op! Wij bekijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

Contacteer ons