afbeelding 1

  Ransomware. What next?

  Gezien 78% van de bedrijven reeds slachtoffer is geworden van één of meerdere cyber-aanvallen, de gemiddelde downtime 16 dagen is en er elke 11 seconden een nieuw bedrijf ten prooi valt, vonden we het zinvol om tijdens onze volgende webinar dieper in te zoomen op dit thema.

  Samen met onze partners HYCU en Nutanix hebben we stilgestaan bij verschillende do's en don'ts. Dit met als doel de deelnemers te tonen hoe ze zich beter kunnen beschermen en hoe ze kunnen vermijden om ransomware te betalen.

  Technical Walkthrough

  Tijdens de uiteenzetting heeft de expert van Nutanix eerst een inleiding en een verdere toelichting gegeven over het thema zelf.  Hij stond stil bij wat het fenomeen inhoud, welke bedrijven slachtoffer kunnen worden (iedereen!) en op welke vlakken bescherming kan worden geboden. Hij gaf aan dat ransomware bescherming idealiter uit drie aspecten bestaat, namelijk: preventie, detectie en herstel. Liefst van al wilt u natuurlijk een ransomware aanval voorkomen (preventie), maar jammer genoeg is dit niet altijd mogelijk.  Het is dan belangrijk dat de malware tijdig wordt opgemerkt (detectie) alvorens deze wordt geactiveerd. De expert vertelde hierbij dat wanneer dit niet het geval is, uw bedrijf snel moet kunnen herstellen en u de downtime moet kunnen beperken (herstel). 

  Hierbij aansluitend gaf hij aan dat de meest effectieve bescherming een gelaagde bescherming is. Iets waar de gecombineerde oplossing van HYCU & Nutanix  uiteraard aan tegemoet komt.

  Demo

  Webinar

  De expert van HYCU heeft stap voor stap stilgestaan bij de verschillende beschermingslagen om ransomware te bestrijden. Naast de technische uitleg over deze tien lagen (die onder meer gaan van: software gedefinieerde netwerk segmentatie, een back-up infrastructuur en de 4-2-1 back-up regel tot, onveranderbare back-up storage, het herkennen van abnormaal gedrag, de bescherming tegen een 'inside job" en de reguliere Disaster Recovery en het testen van de herstelprocedure) heeft hij telkens een demo getoond van welke technologie van HYCU en Nutanix toepasbaar is op deze beschermingslaag.

  Op deze manier konden de deelnemers duidelijk zien hoe de technische informatie werkt in de praktijk en hoe makkelijk ze dit zelf kunnen uitvoeren. Als laatste heeft hij aangetoond hoe dit alles hardware-matig samenkomt als 'Ransomware Protection In-a-Box'.

  Fun fact: op het einde van de demo vond er een korte quiz plaats. De drie deelnemers die het hoogst scoorden konden op deze manier een leuke prijs winnen!

  Indien u interesse hebt om onze webinar te (her)bekijken, klink dan op deze link. Via de link kan u deze boeiende sessie (terug)zien. Als u momenteel (of na het bekijken van de webinar) enkele vragen heeft , aarzel dan niet om ons te contacteren! We bekijken graag samen met HYCU en Nutanix hoe we u een antwoord kunnen formuleren. 

  IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

  Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

  Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

  Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

  Contacteer ons