Monitoring

Core ICT is gespecialiseerd in het monitoren van complexe multi-leverancier IT infrastructuren en biedt u verschillende voordelen. Monitoring is cruciaal in elke IT omgeving om op opkomende bedreigingen te kunnen reageren. Het vroegtijdig melden van issues zal voorkomen dat bedrijfskritische applicaties niet goed functioneren of niet beschikbaar zijn voor de gebruikers. Wij garanderen zo een optimale functionaliteit 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Monitoring System

Met het Core ICT Monitoring System gaat u dus niet enkel een systeemfout opmerken wanneer deze voorvalt. Het continue monitoren van uw omgeving helpt u problemen detecteren voor deze serieus worden en laat u toe proactief stappen te ondernemen.

De Monitoring System wordt aangeboden als een full service package. Dat betekent dat volgende middelen, die nodig zijn om deze dienst uit te voeren, zijn inbegrepen in onze prijszetting:

  • Voldoende capaciteit voor het uitvoeren van de centrale monitoring service
  • SMS en e-mail gateways
  • Licenties voor de monitoring service
  • Beheer van de componenten van de centrale monitoring service
Monitoring-van-uw-IT-omgeving

Wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

  1. Het monitoren wordt volledig beheerd door Core ICT
  2. Geen investeringen in kennis, middelen of licenties (behalve voor de monitoring ter plekke)
  3. Het monitoren wordt als 'dienst' aangeboden 
  4. In rekening gebracht per sensor of vast tarief voor een ongelimiteerd aantal sensoren
  5. Volledig aanpasbare dashboards, rapporten, alarmdrempels en -triggers
  6. Werkt met bestaande protocollen, geen tussenpersonen nodig

Wat zijn de belangrijkste componenten? 

Voordelen-monitoringDe central monitoring service, gebaseerd op PRTG, biedt een duidelijk dashboard. Het wordt verbonden met de e-mail en SMS gateways en beheerd in een centrale locatie door Core ICT. Deze communicatie gateways maken het mogelijk waarschuwingen en alarmmeldingen door te sturen naar verschillende bestemmingen. 

De monitoring probe kan een virtueel of fysisch instrument zijn dat over het internet verbonden is met de central monitoring service en gaat alle gemonitorde gegevens van de verschillende componenten verzamelen.

Voor een optimale Monitoring Service moet er eerst aan een aantal technische- en netwerkvereisten voldaan worden. Om een betrouwbaar monitoring platform op te bouwen is een volledig inzicht in de omgeving van het bedrijf en de componenten nodig. Onze ingenieurs bij Core ICT hebben hiervoor de nodige kennis en kunnen dit toepassen op uw infrastructuur. 

Voor meer info lees onze blogpost over de voordelen van IT Managed Services of neem contact op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze specialisten.

IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

Contacteer ons