Upgrade / patching

Het installeren van security patches en upgrades is een minimale vereiste om veiligheidslekken in uw IT-omgeving zo snel mogelijk te dichten. Indien dit niet op geregelde tijdstippen gebeurt, is de kans veel groter dat uw data kwetsbaar is voor schadelijke invloeden van buitenaf, zoals hackers.

Cybercriminelen vinden steeds nieuwe manieren om IT-systemen over te nemen. Daarom komen software-leveranciers geregeld met updates of patches voor hun producten, om zo die veiligheidslekken te dichten. Het is essentieel om deze updates bij te houden en zo uw IT-omgeving beter te beveiligen. Bij het niet installeren van security updates, krijgen hackers namelijk vrij spel. Het belang van deze updates mag dus niet onderschat worden, daarom dat Core ICT het preventief onderhouden van uw IT-omgeving als cruciaal bestempelt.

patch en upgrade

Wat is het verschil tussen een patch en een upgrade?

Patch

Een patch wordt aangeboden aan gebruikers die momenteel al een licentie hebben voor een versie van de software die hetzelfde revisienummer heeft als de nieuwe release. Een softwarematige patch wordt gebruikt om fouten op te lossen of updates uit te voeren in een software.

Update

Update-van-IT-omgeving-2Een upgrade wordt aangeboden aan gebruikers die een licentie hebben voor een versie van een software, maar die een ander revisienummer heeft als de nieuwe release. De gebruikers kunnen een upgrade dan aankopen tegen een korting.

Het type van update kan gekenmerkt worden door de veranderingen die de update doet aan de product code, productversie en package code van de applicatie. De package code identificeert het installatiepakket en moet steeds gewijzigd worden wanneer er bij een upgrade de informatie in het installatiepakket gewijzigd wordt.

De toepassing van patches en upgrades

Zodra een softwareapplicatie voor productie wordt vrijgegeven, gaat deze in de onderhoudsfase. Tijdens deze fase wordt er gezorgd voor alle bugs, veiligheidslekken en andere problemen die gemeld worden door de gebruikers / andere bronnen. Als deze niet tijdig worden aangepakt, heeft dit op termijn invloed op de kwaliteit en prestaties van de software. Wat leidt tot ontevredenheid van de gebruiker. Leveranciers verstrekken daarom servicepacks of patchupdates op regelmatige basis om de huidige release of versie van de software te behouden. Dit kunnen patches bevatten voor:

  • Blokkeren van beveiligingslekken
  • Softwarebugs oplossen
  • Providers voorzien van nieuw uitgebrachte hardware

Voordelen van patches en upgrades

Backup-oplossingAan de andere kant worden upgrades uitgegeven als een volledig nieuwe versie van de software. Upgrades bevatten over het algemeen verbeteringen ten opzichte van voorgaande versies in termen van nieuwe functies, mogelijkheden, ontwerp, gebruikersinterface. Deze zijn vaak ook verplicht.

Upgrades zijn belangrijk om systemen bijgewerkt te houden met nieuwe technologie en interoperabiliteit met andere systemen te bieden. Verder worden in sommige gevallen upgrades verplicht gesteld als de leverancier besluit de ondersteuning voor de bestaande of oudere versies stop te zetten.

Updates van webserver vallen onder de toepassingssoftware en worden op dezelfde manier behandeld als andere updates of upgrades, maar zijn specifiek voor de webserver. Dit kan in de vorm zijn van een beveiligingspatch, ondersteuning voor nieuwe technologieën of algemene bugfixes.

Met patchbeheer kunt u patches en software-updates proactief beheren door de verzameling, analyse en levering van patches automatiseren in uw hele onderneming. De oplossing bestaat uit een centrale, uitbreidbare opslagplaats voor verschillende besturingssystemen, hardware- en softwareleverancierspatches, verbeterde installatie-inventaris en specifieke distributie-opties voor software-updates.

Wil je graag meer informatie over hoe upgrade/patching uw IT-omgeving beter kan beschermen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij u hiermee kunnen helpen.

IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

Contacteer ons