Preventief onderhoud

Preventief onderhoud

Het is steeds beter te voorkomen dan genezen. Dat geldt zeker voor uw IT-omgeving. De preventieve onderhoudsdienst van Core ICT zorgt ervoor dat uw IT-omgeving steeds in optimale staat verkeerd.

Een niet-optimale combinatie van hardware, firmware en software niveaus kan namelijk een negatieve impact hebben op de bedrijfsprestaties en kan uw investeringen en werking bedreigen. Het voortdurende monitoren en vervolgens preventief onderhouden van uw IT-omgeving is dan ook de sleutel tot probleemloos en succesvol werken.

Doordacht IT-beheer

Controle-preventief-onderhoud-IT-infrastructuurBij de start van een preventie-traject, beginnen we met een uitgebreide analyse van uw IT-omgeving. Op basis van deze opzet en de verwachtingen rond stabiliteit en groei, maken we duidelijke praktische en technische afspraken. Zo weet iedereen wat er wordt verwacht, tot back-up en disaster recovery-procedures toe. Met een goed beeld van uw verwachtingen op korte en op lange termijn, gaan we een mooie samenwerking tegemoet! Het resultaat? Een efficiënt en doordacht IT-beheer.

Storingen in uw ICT omgeving worden doorgaans veroorzaakt door een gebrek aan onderhoud of monitoring. Preventief IT-beheer is daardoor nodig voor uw bedrijfszekerheid en biedt bovendien mogelijke kostenbesparingen

Als bedrijf wil u zich geen zorgen maken om de kwaliteit van IT-netwerk. Daarom staat Core ICT u vanaf de start bij met professioneel advies. Wij zorgen voor een persoonlijke aanpak die afgestemd is op uw wensen en noden. Ons ultieme doel is het bewaren en optimaliseren van de bedrijfsprestaties en stabiliteit van de IT-omgeving.

Diensten

 

Upgrade / patching

Preventief onderhoud loopt gelijk met procesoptimalisatie. Wij richten ons op het identificeren van mogelijke problemen en voeren geregeld upgrades en patching door om efficiëntie en effectiviteit te realiseren in uw proces.

Health checks

We leveren een uitgebreide analyse van zowel IT-infrastructuur als IT-activiteiten. Wij zorgen voor een benchmark van de omgeving en definiëren de risiconiveaus relevant voor uw bedrijf. Hieruit trekken wij conclusies en stellen uitgebreide adviezen voor u op.

Capacity planning

Capacity management is een proces voor het beheer van IT om ervoor te zorgen dat de IT-middelen optimaal ingezet worden. Wij zorgen ervoor dat de IT-capaciteit de bedrijfsnoden op een kostenefficiënte manier beantwoordt.

IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

Contacteer ons