Outtasking

Outtasking betekent eigenlijk zoveel als het stroomlijnen van bepaalde  IT-activiteiten met als doel het kostenplaatje te optimaliseren, maar ook vooral een efficiëntere en meer verantwoordelijke IT-afdeling op poten te zetten. 

Outtasking zorgt er namelijk voor dat uw IT-medewerkers volledig ontzorgd worden van de dagelijkse tijdrovende taken als bijvoorbeeld het bemannen van de helpdesk, back-up voorziening, het beheren van de virtuele omgeving, beveiliging, enzovoort.

Door het uitbesteden van deze taken komen er een heleboel resources vrij binnen het IT-departement, die u vervolgens kan inzetten voor meer business gerelateerde activiteiten.

Outtasking-IT-taken

Outtasking in de praktijk

Een mooi voorbeeld van outtasking is het uitbesteden van uw back-up omgeving. In de meeste bedrijven worden er té weinig back-ups genomen wegens tijdsgebrek, laat staan het testen van de integriteit van deze back-ups. Een spijtige zaak, gezien back-ups essentieel zijn om uw belangrijke gegevens te redden in geval van een virusinfectie, een hacking-aanval van buitenaf of zelfs bij calamiteiten als brand of diefstal.

Een Managed Services provider helpt u niet alleen bij het opzetten van een geschikte back-up strategie zodat u zo goed mogelijk beschermd bent tegen dataverlies, maar test ook samen met u het terugzetten van deze back-ups.

Overige voorbeelden van Outtasking

  • Beheer van de virtuele omgeving (VMwxare, HyperV , e.a.)
  • Beheer van een specifieke OS omgeving zoals Linux, AIX, e.a.
  • Beheer van de opslag omgeving, al dan niet samen met de back-up omgeving
  • Single Point of Contact voor alle infrastructuur gerelateerde events, en dit voor alle vendors
  • ...

Bent u nieuwsgierig naar wat Outtasking voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan zeker contact op met ons voor een geheel vrijblijvend gesprek. Onze IT-experten helpen u graag verder.

IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

 

Contacteer ons