Hybrid Cloud

Hybrid cloud is een cloud computing-omgeving die optimaal gebruik maakt van een mix van on-premises, private cloud en externe openbare cloudservices waarbij de samenwerking tussen al deze platformen wordt gefaciliteerd.

Door de werklasten tussen de private en public clouds te laten wisselen naarmate de computerbehoeften en kosten, biedt een hybrid cloud bedrijven meer flexibiliteit en meer data-inzetmogelijkheden.

Op die manier combineert hybrid cloud de voordelen van een on-premise omgeving, met die van de cloud.

Hybrid Cloud omgeving

Voordelen van Hybrid Cloud voor uw bedrijf

De hybride cloud combineert de voordelen van zowel de private cloud als de public cloud. Het levert de hoogbeveiligde functies van de private cloud, gekoppeld aan de snelle verbinding en gemakkelijk toegankelijke functies van de public cloud. De populariteit van de Hybrid Cloud is de laatste jaren sterk gestegen vanwege de grote voordelen voor bedrijven en het feit dat de Hybrid Cloud hen een complete cloudoplossing biedt, zonder de voordelen van on premise te vergeten. De voordelen zijn dan ook talrijk:

Schaalbaarheid

Backup-oplossingHoewel private clouds een zekere mate van schaalbaarheid bieden, afhankelijk van hun configuraties (intern of extern gehost), bieden openbare cloudservices schaalbaarheid met minder grenzen. Dit omdat bronnen uit de grotere cloud-infrastructuur worden getrokken.

Door zoveel mogelijk niet-gevoelige functies naar de openbare cloud te verplaatsen, kan een organisatie profiteren van de schaalbaarheid van openbare cloud terwijl de eisen van de private cloud worden verlaagd

Kostenefficiënt

Public clouds bieden aanzienlijkere schaalvoordelen, zoals gecentraliseerd beheer, en dus een grotere kostenefficiëntie dan private cloud. Hybride clouds stellen organisaties daarom in staat om toegang te krijgen tot deze besparingen voor zoveel mogelijk bedrijfsfuncties, terwijl ze toch gevoelige operaties veilig houden.

Veiligheid

Het private cloud-element van het hybride cloudmodel biedt niet alleen de beveiliging voor gevoelige operaties, maar kan ook voldoen aan de wettelijke vereisten voor gegevensverwerking en opslag.

Flexibiliteit

De beschikbaarheid van zowel veilige bronnen als schaalbare, kosteneffectieve openbare bronnen biedt organisaties meer kansen om verschillende operationele wegen te verkennen. Wanneer een organisatie de Hybrid Cloud benadert met voldoende planning en een gestructureerde aanpak, kan een hybride cloud on-demand flexibiliteit bieden, legacy-systemen en -applicaties van nieuwe mogelijkheden voorzien. Deze vormen dan een accelerator voor een digitale transformatie. Het resultaat kan een responsieve infrastructuur zijn die snel kan worden aangepast aan veranderende eisen van het bedrijf.

Wilt u graag meer weten over wat een Hybrid Cloud specifiek voor uw bedrijfssituatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek. Onze IT-experten helpen u graag verder.

IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

Contacteer ons