Asset Management

Asset Management wordt binnen de IT-wereld gebruikt om de levenscyclus en de inventaris van de IT-assets van uw bedrijf te superviseren. Dit wordt gedaan aan de hand van enkele bedrijfsprocessen die informatie rond uw IT-middelen up-to-date houden. Deze IT-middelen zijn vrij duur, zowel om aan te schaffen als om te onderhouden. Daarom speelt asset management een doorslaggevende rol bij het efficiënt gebruik ervan en het ondersteunen van bedrijfskritische functies

Bij Asset Management wilt steeds u samenhangende informatie met betrekking tot hardware specificaties, geïnstalleerde software, ... verzamelen en het liefst in een overzichtelijk dashboard. Ook hierbij kan Core ICT u een enorme stap vooruit helpen. Lees meer over de voordelen van Asset Management.

Asset

Voordelen van Asset Management? 

  • Kosten van IT (licentie-, ondersteuning- en onderhoudskosten) verlagen: Asset Management helpt u begrijpen welke software en technologie al dan niet gebruikt wordt. IT-middelen die het bedrijf niet gebruikt kunnen dan ook verwijderd worden. Dit leidt tot een verlaging van kosten op vlak van energie, beheer en ondersteuning, maar ook CO2-uitstoot.
  • Verhoogde beveiliging: de gebruikerstoegang kan duidelijk gestructureerd worden zodat u steeds een beter zicht heeft op wie gevoelige informatie kan doorlezen.
  • IT-risico's en problemen reducerenAsset Management verschaft uw bedrijf inzichten in waar en wanneer er bepaalde problemen zich voordoen. Het stelt bedrijven bovendien instaat de risicokosten te reduceren die gepaard gaan met het, al da niet onbewust, opstellen van nieuwe IT-projecten op een verouderde infrastructuur.
  • Eenvoudigere budgettering
  • Betere planning voor vervanging en ondersteuning: de informatie die gehaald wordt uit uw Asset Management  kan gebruikt worden om uw beslissingen op te baseren. 
  • Productiviteit van uw bedrijf verhogen: door technologie in te zetten om de behoefte en noden van bedrijven te ondersteunen.

Bent u ook overtuigd van de voordelen van Asset Management of wilt u graag meer info?  Neem dan contact met ons op voor een geheel vrijblijvend gesprek. Onze IT-experten helpen u graag verder.

IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

Contacteer ons