Mens- én bedrijfsgericht ondernemen, de basis voor de succesvolle samenwerking met Tele Ticket Service

  Tele Ticket Service, één van de bedrijven en tegelijk de officiële ticketpartner binnen de Sportpaleis Group, staat en valt met zijn IT werking. Oprichter en managing director Stefan Esselens erkent als geen ander het belang van een betrouwbare en duurzame technologische infrastructuur. Hij vertelt hoe het ticketingbedrijf daarvoor al meer dan een decennium lang samenwerkt met Core ICT.

  Van tegenslag naar resultaat.

  Sportpaleis Core ICT Reference Case 1In 2003 al wilde Tele Ticket Service overschakelen naar een stabieler hardware platform. Via de samenwerking met IBM kwam het bedrijf in contact met Core ICT. “Samen met IBM hadden ze een aangepaste architectuur uitgetekend”, steekt Stefan Esselens van wal. “Toen ze de proof of concept opstelling kwamen voorstellen, bleek het niet te werken.”

  Initieel was dat beschamend, maar Esselens kijkt ernaar terug als een start van een mooie samenwerking. “Naar mijn inziens leer je een leverancier pas kennen eens er wat fout loopt”, gaat hij verder. “Vergelijk het met een auto die je bij een nieuwe garagist koopt. Het feit dat je jarenlang probleemloos rondrijdt met dat ding is geen validatie van de prestaties van die garagist. Daar kan je pas over oordelen zodra zich een probleem voordoet.

  Voor Core ICT was dit dus een echte test om zichzelf te bewijzen. En alle teamleden krijgen van mij de hoogste score. Ze spaarden kosten noch moeite om een oplossing te vinden. Uiteindelijk toonden ze aan dat hun voorgestelde architectuur wél werkte. Net door die extra inspanningen waren we overtuigd van hun meerwaarde. “

  Business inzicht én empathie: twee handen op één buik

  De moeizame, maar alsnog succesvolle start zette de toon voor het verdere verloop van de samenwerking. Core ICT staat in voor de monitoring van IBM servers, waar zowat elk stukje software van Tele Ticket Service op draait. Volgens Esselens wist het zich te ontpoppen tot een onmisbare partner dankzij business inzicht, gecombineerd met empathisch vermogen.

  Sportpaleis Core ICT Reference Case 2“Op technisch vlak hebben we zeer specifieke noden”, licht hij toe. “Bij de start van de ticketverkoop voor een succesvolle band zoals pakweg U2 zijn er vaak wel 80.000 bezoekers die een uur voorheen al klaarstaan. Ons systeem moet in staat zijn om elk van hen aan de praat te houden. Want je kan onmogelijk aan iedereen de mogelijkheid bieden om op hetzelfde moment tickets te kopen. Een vlekkeloze wisselwerking tussen hardware en software is cruciaal, en Core ICT weet dat. Doordat dat bedrijf zich zo hard heeft ingewerkt in onze business, weten ze precies wat we nodig hebben en verwachten. Dat is een echte verademing.”

  Esselens vindt dat Core ICT daar het verschil maakt met de grote IT-spelers. “Die werken doorgaans met bepaalde escalatieprocedures”, vult de managing director aan. “Als er bij ons wat misloopt, kan ik rechtstreeks op gelijk welk moment Frank of Kristof van Core ICT direct opbellen. Of dat nu in de weekdag of tijdens het weekend is: ik heb het gevoel dat er altijd iemand voor ons klaarstaat.”

  Mensgerichte aanpak in coronatijden

  Esselens benadrukt meermaals hoe de persoonlijke aanpak en betrokkenheid van tel zijn. De huidige coronacrisis heeft hem daar al meermaals aan herinnerd.

  “Op financieel vlak maken we een ramp mee. De sector van live evenementen is volledig stil gevallen!”, zucht hij. “Maar zelfs nu wist Core ICT ons positief te verrassen. Kristof dacht proactief met ons mee om bepaalde kosten terug te schroeven. Tijdens deze maanden is het nu eenmaal niet zó erg als de servers het bijvoorbeeld laten afweten. Het doet me denken aan hoe de samenwerking met Core ICT is gestart: in moeilijke tijden leer je elkaar echt kennen. Dat is veel meer waard dan een leverancier die elk kwartaal komt uitleggen hoe goed hij het voor jou heeft gedaan.”

  Wilt u graag meer weten over deze case, heeft u vragen over vermelde producten of zoekt u ook een aanpak op maat voor een specifiek probleem? Neem dan zeker contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

  Contacteer ons

  Logo Sportpaleis group
  IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

  Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

  Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

  Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

  Contacteer ons