Wat is IBM Cloud Private en welke voordelen biedt het?

14-dec-2018 12:31:48

Steeds meer bedrijven maken gebruik van cloud computing en gaan daarbij op zoek naar de meest efficiënte en vernieuwende oplossing. Ze willen de mogelijkheid om sneller te kunnen werken, sneller te kunnen opleveren en eindeloos te kunnen schalen.

Jammer genoeg botsen ze daarbij vaak tegen een aantal beperkingen binnen de public cloud. IBM wilde deze bedrijven helpen in hun zoektocht en introduceerde daarom IBM Cloud Private.

Wat is IBM Cloud Private?

IBM Cloud Private - data - datacenter - desktop - cloud

IBM Cloud Private is een private cloudoplossing dat de voordelen van een public cloud (snelle inzetbaarheid, schaalbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en elasticiteit) combineert met de sterke punten van een on-premises omgeving (betere controle, verbeterde prestaties, voorspelbare kosten, strengere beveiliging en flexibele beheeropties). Met IBM Cloud Private kunnen uw werknemers met de nodige tools en flexibiliteit traditionele apps en services optimaliseren of nieuwe cloud-native microservices maken.

IBM Cloud Private werkt dus als een soort platform om de barrière tussen clouds te reduceren en private cloud omgevingen makkelijker met een publieke cloud te verbinden. Zo hebben uw werknemers volledige controle over belangrijke data en applicaties achter de veilige firewall én is genieten uw IT-team en developers van een gebruikservaring die gelijk is aan die van een public cloud.

Werking van IBM Cloud Private

Cloud Private IBM

IBM Cloud Private werkt met een platform gebaseerd op containers om zo de wendbaarheid van developers te verhogen en de taken omtrent middleware, data en analytics makkelijker te maken. Door gebruik te maken van containers kan u uw infrastructuur en cloud omgeving efficiënter gebruiken. Het is ook de perfecte manier om microservices applicaties te implementeren en beheren. 

De kern IBM Cloud Private is gebouwd op Kubernetes, het meest gebruikte platform voor container management in private, public en dedicated clouds. De private cloud van IBM maakte gebruik van verschillende open source technologieën namelijk Kubernetes, Docker en Helm. Kubernetes is het container management platform dat zorgt voor automatische schaalvergroting, verdeling van nodes, etc. Docker is de motor achter de containers die zorgt voor de grootste aantal applicaties in een hybrid cloud. En tenslotte zorgt Helm voor de bundeling en verpakking van je pre-geconfigureerde Kubernetes resources. Zo kan u ze makkelijk en efficiënt verdelen. 

Wat zijn de specifieke taken van IBM Cloud Private?

IBM Cloud Private biedt verschillende services aan binnen de cloud strategie van uw onderneming:

  • Elastische runtime voor de developers binnen uw bedrijfHierdoor kunnen ze genieten van de verschillende moderne technieken en infrastructuren die nodig zijn bij het ontwikkelen van applicaties binnen de cloud.
  • Open source en IBM middleware: De IBM Cloud Private beschikt over ingebouwde open source en IBM middleware. Zo kan u bestaande IBM tools en taken integreren en beheren in de Kubernetes omgeving. Daarnaast biedt dit u de mogelijkheid om snel en veilig applicaties te ontwikkelen.
  • Productieklaar operations facility: De private cloud van IBM biedt ook een operations facility aan dat aangesloten kan worden op de bestaande DevOps toolchains binnen uw eigen datacenter. Deze ingebouwde ondersteuning helpt u onder andere met logging, monitoring, ID- en toegangsbeheer.
  • Daarnaast beschikt de IBM Cloud Private ook over een ingebouwde ondersteuning om developers in staat te stellen het platform snel te kunnen gebruiken. 

 

Verschillende versies van IBM Cloud Private

IBM stelt drie verschillende versies van IBM Cloud Private ter beschikking namelijk Community Edition, Cloud Native Edition en Enterprise Edition. Alle edities bevatten de kern van het IBM Cloud Private platform, maar ook enkele interessante applicaties uit de catalogus die u kosteloos kan openen.

Community Edition

Deze IBM Cloud Private omgeving is gratis te downloaden als trial versie voor non-production omgevingen. Het is het ideale platform om on-premises applicaties te ontwikkelen en te beheren. U kan het zien als een geïntegreerde omgeving waarin u containers georganiseerd vanuit Kubernetes kan beheren alsook gebruik kan maken van een management console en frameworks kan monitoren.
 

Cloud Native Edition

Met de Cloud Native versie kan u als bedrijfsontwikkelaar nieuwe cloud-native applicaties maken. Het biedt keuzemogelijkheden voor taal, frameworks, runtimes en bepaalde services om u te helpen bij het ontwikkelen van deze apps. Deze versie stimuleert ook innovatie bij het ontwikkelen van applicaties door gebruik te maken van diensten als Blockchain en machine learning. 

Enterprise Edition 

Deze versie van de private cloud helpt u bij het optimaliseren en moderniseren van bestaande applicaties. IBM Cloud Private Enterprise zorgt er ook voor dat u uw datacenter kan openstellen voor het werken met verschillende cloud services. Het levert een platform dat voldoet aan de beste development practices.

IBM Cloud Private levert u dus tal van voordelen en mogelijkheden om uw infrastructuur uit te bouwen. Het biedt u eveneens verschillende diensten aan om die u helpen bij het ontwikkelen en beheren van microservices applicaties.

Hebben we uw interesse in IBM Cloud Private kunnen aanwakkeren en wil u er graag meer over weten? Dat kan! Klik hier en download de IBM Cloud Private gids.

Aangeraden artikels

Op basis van IBM

Schrijf u in op onze nieuwsbrief