De voordelen van moderne dataprotectie

19-jan-2021 12:47:25

Bedrijven beschikken over bijna 40% meer data dan in 2019. Dat blijkt uit de Global Data Protection Index Snapshot 2020 van Dell Technologies. Niet verwonderlijk natuurlijk gezien de onschatbare waarde van data voor bedrijven tegenwoordig. Uit de massa data die ze dagelijks verzamelen halen ze tenslotte relevante informatie die hun groei en productiviteit beduidend kan stimuleren. Daarnaast kan de strategische waarde van de data ervoor zorgen dat uw bedrijf steeds een stapje voor is op uw concurrentie. Tenminste als u data op een gepaste manier kan verzamelen, analyseren, opslaan, beschikbaar houden en vooral beschermen tegen tal van dreigingen. En net daar wringt vaak het schoentje… 

 

In deze blog willen we, in samenwerking met Dell EMC, graag wat dieper ingaan op de nood aan moderne dataprotectie en vooral op de voordelen die het voor uw bedrijf kan betekenen. 

 

Uitdagingen inzake dataprotectie

Moderne Data Protectie Dell EMC technologies IDPA PowerProtectData wordt tegenwoordig aan zo’n snel tempo en hoog volume geproduceerd dat het voor IT-infrastructuren een ware uitdaging vormt om alles zo efficiënt en veilig mogelijk te bewaren. Niet eenvoudig gezien de brede waaier aan IT-technische middelen tegenwoordig, denk bijvoorbeeld aan de sterke groei van cloudapplicaties, IoT-toepassingen en AI. Daar komt dan nog eens de zware druk van strenge compliance-regelgeving bij die bedrijven dwingt tot het veilig en vindbaar bewaren van alle data. 

 

Dataprotectie vormt dus een struikelblok voor heel wat bedrijven. Zo kan het zijn dat hun opslaginfrastructuur achterblijft of er onvoldoende ingezet is op een geschikte data recovery. Vaak heeft dit te maken met verouderde IT architecturen en/of traditionele back-up systemen die achterblijven op de moderne noden en verwachtingen, maar ook met hogere recovery eisen, druk op budgetten, invloed op dagelijkse bedrijfsvoering (door te veel downtime bijvoorbeeld), een complexe IT-infrastructuur bestaande uit verschillende oplossingen. 


Moderne dataprotectie

Wereldwijd zijn bedrijven dus op zoek naar een meer kostenefficiënte en vlottere manier om hun data te beschermen en op te slaan, en dat kunnen ze vinden in moderne dataprotectie. De oudere benadering van databescherming was om de systemen te beschermen in het geval zich iets voordeed. Moderne databescherming gaat over het proactief voorkomen van systeemstoringen in dataopslag voordat ze zich voordoen door middel van routinematige upgrades, betere technologie en voorspellende analyses.

 

Moderne dataprotectie oplossingen willen de rol overnemen van de traditionele back-up oplossingen en hanteren een meer holistische aanpak. Ze sluiten bovendien naadloos aan op de verschillende cloud-omgevingen en maken voor het beschermen van bedrijfsdata voor disaster recovery en business continuity niet langer gebruik van traditionele systemen. 

 

De voordelen van moderne dataprotectie

Natuurlijk kent moderne dataprotectie ook enkele belangrijke voordelen voor uw bedrijf inzake de opslag en bescherming van uw waardevolle data. We sommen ze graag even voor u op: 

 

  • Eenvoudig in beheer en gebruiksvriendelijk

Nieuwere, moderne dataprotectie oplossingen zijn heel eenvoudig te gebruiken waardoor het beheer van databescherming een stuk minder complex is geworden. Dit kan gerealiseerd worden door één complete oplossing te voorzien voor back-up, disaster recovery en retentie voor lange termijn voor de gehele IT-infrastructuur. Deze all-in-one oplossing wordt op zijn beurt dan weer aangevuld met een aantal mogelijkheden, waaronder een intuïtieve gebruikersinterface voor het managen en monitoren van back-upprocessen en zoekfuncties die het eenvoudiger maken om systemen, apps en bestanden terug te vinden en te herstellen.  Daarnaast zorgt een naadloze integratie met de cloud ervoor dat storage platformen tussen de verschillende cloud-types eenvoudig te beheren zijn. 

  

  • Betere performance en het verminderen van downtime
Dell EMC IDPa Integrated data protection applicance Core ICT Data Protection

Moderne dataprotectie zorgt voor een betere overall performance, gerealiseerd door een razendsnelle back-up die maar weinig bandbreedte vergt. Van invloed op deze performance zijn ook de juiste RPO (Recovery Point Objective) en RTO (Recovery Time Objective) die erg belangrijk zijn bij het opstellen van een disaster recovery plan. RTO is het maximale tijdsbestek dat acceptabel is om systemen en applicaties weer online te krijgen na een incident. RPO is dan weer de maximale hoeveelheid dataverlies dat acceptabel is, uitgedrukt in een tijdseenheid (bijv. uren) voorafgaand aan een data breach

 

Moderne dataprotectie oplossingen zorgen dus voor sneller, eenvoudiger en flexibeler herstel van uw data waarbij er gestreefd moet worden naar een minimum aan downtime (in een ideale wereld zijn RTO en RPO=0). Zo ervaart uw bedrijfswerking zo weinig mogelijk problemen en kan de productiviteit van uw onderneming op peil blijven.

 

  • Kosten verlagen

De opslag- en bedrijfskosten van moderne dataprotectie liggen aanzienlijk lager. Dit komt grotendeels omdat moderne databescherming eenvoudiger, efficiënter en flexibeler is dan traditionele databescherming. Bovendien ondersteunt het meerdere functies, waardoor de belasting van uw IT-personeel en de behoefte aan aanvullende oplossingen beduidend vermindert. 

   

  • Stevige security

Voor een goede bescherming van uw bedrijfsdata is natuurlijk een stevige security vereist. Moderne dataprotectie beschikt dan ook over de meest efficiënte en beveiligde back-up die ongevoelig is voor allerlei vormen van cybercrime. 

  

  • Efficiëntie

Met deduplicatie, opgeslagen gegevens ontdoen van meerdere gelijke versies, van uw data zorgt moderne dataprotectie voor een effectieve datareductie. Daarnaast beschikt het ook over een krachtige ondersteuning van gevirtualiseerde omgevingen en andere moderne workloads. 

 

Kortom, met complexiteit en datagroei als grootste uitdagingen had de moderne dataprotectie nood aan één oplossing voor de back-up en disaster recovery van uw data met een retentie voor lange termijn voor uw gehele IT-infrastructuur. En dat allemaal in combinatie met heel wat interessante voordelen. 

 

Dell EMC IDPa Integrated data protection applicance Core ICT Data Protection

 

Om u te helpen bij het voldoende beschermen van uw waardevolle data ontwikkelde Dell EMC het Integrated Data Protection Appliance. Een complete, geïntegreerde oplossing voor databescherming van alle typen workloads met alle essentiële functionaliteiten die uw bedrijf nodig kan hebben. Ontdek er alles over in onze volgende blog of neem contact op met Core ICT voor meer informatie. 

Aangeraden artikels

Op basis van Data protectie management

Schrijf u in op onze nieuwsbrief