De voordelen van managed services

28-jan-2020 15:53:47

De digitalisering en het razendsnelle tempo waaraan technologie evolueert, dwingen heel wat bedrijven tot het herbekijken en optimaliseren van hun IT-infrastructuur. Dit om de continuïteit van die IT-omgeving in de toekomst te kunnen garanderen. Nu, met het onderhouden en beheren van de IT-infrastructuur én het meedenken aan innovatieve projecten, is de workload van IT-medewerkers exponentieel gegroeid. Zo sterk zelfs, dat ze niet alles meer voor elkaar krijgen.

Om tegemoet te komen aan dit grote probleem, kiezen bedrijven steeds vaker voor het outsourcen van bepaalde IT-taken aan een externe partner. Managed services biedt immers een geschikte oplossing voor het tekort aan tijd en gespecialiseerd personeel. In onze eerste blog ‘Wat zijn managed services en hoe kunnen ze uw IT versterken?’ hebben we toegelicht wat deze IT-diensten juist omvatten en waarom u er best gebruik van maakt. In deze blog willen we graag even dieper ingaan op de verschillende voordelen en de meerwaarde van managed services. 

Tijdsbesparing en focus op core business

Er komt heel wat kijken bij het onderhouden en beheren van uw IT-infrastructuur. Denkt u bijvoorbeeld aan het uitvoeren van de nodige beveiligingsupdates, het voorzien van back-ups voor onder meer disaster recovery en verlies van cruciale data, het bemannen van de helpdesk, enzovoort. Deze taken nemen dan ook zeer veel tijd in beslag, tijd dat uw IT-medewerkers niet kunnen gebruiken voor innovatieve IT-projecten die meer in de lijn liggen met uw core business.

Managed Services IT - Managed Operations

Dankzij managed services kan u deze tijdrovende en repetitieve taken outsourcen aan een externe IT-partner. Uw eigen IT-medewerkers worden volledig ontlast van hun dagelijkse taken en kunnen zo meer tijd spenderen aan het meedenken en uitwerken van vernieuwende projecten omtrent de kernactiviteiten van uw bedrijf.

Managed Services download gratis whitepaper

Snellere opvolging van IT-problemen

Wanneer uw IT-medewerkers tot over de oren in het werk zitten, kunnen bepaalde problemen niet meteen opgelost worden. Uw IT-omgeving loopt het risico niet voldoende beveiligd te zijn voor dreigen van buitenaf of niet meer up-to-date te zijn waardoor bepaalde software misschien niet meer beschikbaar is voor uw personeel.

Opteert u voor managed services bij een externe provider dan kunnen updates en problemen sneller opgelost worden zodat uw IT-omgeving optimaal blijft functioneren en uw bedrijf geen risico loopt op data breaches of andere problemen.

Daarnaast is het natuurlijk zo dat een Managed Services Provider, of MSP, beschikt over de nodige expertise en kennis om de meest complexe problemen binnen uw IT-omgeving op te lossen. Uw externe partner houdt immers steeds de vinger aan de pols en is steeds mee met de nieuwste technologieën

Proactieve aanpak en minimale downtime

Door het gebrek aan voldoende tijd, hanteren heel wat IT-teams een reactieve aanpak inzake onderhoud en beheer van de IT-infrastructuur. Dit wil zeggen dat een probleem enkel opgelost wordt wanneer het zich voordoet, met alle gevolgen én kosten van dien.

Managed Services IT - Managed Operations

Een MSP hanteert een proactieve aanpak omtrent het onderhoud van uw IT-omgeving en garandeert daarmee een minimale downtime. Er wordt nagedacht over het vermijden van bepaalde IT-problemen door erop te anticiperen. Uw IT-infrastructuur blijft daardoor steeds beschikbaar of ondervindt slechts een geringe impact. Uw medewerkers zullen met een gerust hart en op een efficiënte manier hun taken kunnen uitvoeren.

Betere beveiliging van uw IT-infrastructuur

Cybercriminelen worden steeds creatiever in hun aanpak en dat maakt het voor uw IT-medewerkers vaak lastig om gepast te reageren op een aanval. Wanneer u beroep doet op de managed services van een externe partner, hoeft u zich hier geen zorgen meer over te maken. Uw MSP heeft de nodige expertise omtrent back-ups, antivirusprogramma’s, firewalls en andere malwarebescherming. Uw ervaren IT-partner zorgt er eveneens voor dat alle beveiligingsupdates correct uitgevoerd zijn en dat uw gevoelige data gecodeerd is met data-encryptie.

Besparen op uw IT-uitgaven

Niet alle bedrijven beschikken over voldoende IT-budget om de nieuwste technologieën aan te kopen, maar willen wel hun IT-omgeving verbeteren. Gebruik maken van de managed services van een externe IT-partner kan dan de ideale oplossing zijn. Een MSP beschikt immers wel over deze innovatie technologieën en kan deze inzetten voor meerdere klanten. Uw bedrijf kan bijgevolg steeds gebruik van maken vernieuwende tools. 

Managed Services IT - Managed Operations

Daarnaast kan u ook eenvoudig schalen naargelang de noden van uw bedrijf. Indien uw IT-team zelf dergelijke aanpassingen zou moeten uitvoeren, zou dit een forse uitgave betekenen voor uw bedrijf. In de Service Level Agreement, of SLA, worden bovendien duidelijke afspraken gemaakt omtrent prijs en verwachtingen zodat u nooit voor onaangename verrassingen staat.

Raakt u steeds meer overtuigd van de meerwaarde van managed services? Ontdek dan in onze volgende blog hoe u uw IT-afdeling kan hervormen en optimaliseren aan de hand van een heldere assessment en managed services.

Bent u nieuwsgierig naar wat managed services voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan snel contact op met ons. We bekijken samen met u de verschillende mogelijkheden om uw IT-infrastructuur extra te ondersteunen.

Managed Services download gratis whitepaper

Aangeraden artikels

Op basis van Managed Services

Schrijf u in op onze nieuwsbrief