Voordelen van flash storage voor uw IT-infrastructuur

12-apr-2021 14:02:27

De voorbije jaren is technologie sterk geëvolueerd en daarmee ook het belang van data. Data biedt immers de nodige inzichten om betere beslissingen te maken voor uw bedrijf en is dus een waardevolle bron van informatie. Met dat groeiend belang groeit ook de hoeveelheid data die bedrijven dagelijks te verwerken krijgen. De gegevens moeten bovendien altijd en overal beschikbaar zijn om ermee aan de slag te gaan, en dat steeds op een veilige manier. En dat is net waar het schoentje al te vaak wringt. 

Medewerkers kunnen niet altijd snel aan de data die ze nodig hebben om efficiënt hun taken te kunnen uitvoeren en de juiste inzichten te krijgen. Zonder deze snelle inzichten kunnen organisaties niet mee met hun concurrenten en de steeds veranderlijke bedrijfswereld. Snelle, real-time data zijn dan ook cruciaal. 

Gelukkig biedt het gebruik van flash storage de nodige redding om op een snelle manier data te kunnen raadplegen, en op een even efficiënte manier tot de nodige inzichten te kunnen brengen. In deze blog vertellen we u meer over wat flash storage precies is en welke voordelen het kan betekenen voor uw IT-infrastructuur en bedrijfswerking. We laten u ook even kort kennismaken met de verschillende flash storage oplossingen van IBM. 

Wat is flash storage en waarom is het belangrijk? 

flashsystem IBM storage ITFlash storage is een technologisch hulpmiddel voor dataopslag dat gebaseerd is op een niet-vluchtig geheugen waarvoor geen stroom nodig is om de opgeslagen data te behouden. Met andere woorden wanneer uw stroom uitvalt, verliest u geen data want flash storage 'vergeetuw data niet wanneer de schijf wordt uitgeschakeld. 

Flash storage kan dus de perfecte oplossing bieden voor bedrijven die op dagelijkse basis te maken krijgen met traag werkende IT-systemen of applicaties die voortdurend vastlopen. Medewerkers kunnen sneller aan de juiste data waardoor ze op een efficiënte en productieve manier kunnen werken.

Geen lange wachttijden, storingen of frustraties, maar een snelle aanlevering van data en bijgevolg snellere inzichten. Flash storage solutions komen bovendien niet alleen uw interne bedrijfswerking ten goede, maar geven u ook de mogelijkheid om actief te blijven op de concurrentiële markt 

De voordelen van Flash storage 

Voor bedrijven die worstelen met gigantische datavolumes en trage of onbetrouwbare IT-systemen, biedt flash storage enkele niet te miskennen voordelen. We sommen de belangrijkste even voor u op: 

  • Kostenvermindering 

Flash storage biedt u de mogelijkheid om grotere workloads te verwerken door de hoge snelheden waarmee data aangevoerd kan worden. Zo elimineert deze oplossing bepaalde knelpunten in verband met uw opslag. Op die manier bespaart u dus ook meteen op uw totale IT-uitgaven. 

Daarnaast heeft flash storage minder fysieke ruimte nodig om dezelfde hoeveelheid data te bewaren dan uw servers. U bespaart dus ook kosten op ruimtelijke voorziening en management voor uw dataopslag 

Flash-modules verbruiken bovendien een stuk minder stroom dan bijvoorbeeld harde schijven, wat een vermindering van de energie-uitgaven betekent. U kan uw IT-kosten dus nog verder verlagen door in te zetten op energie-efficiëntie. 

  • Betere prestaties en hogere productiviteit  

Flashsystem IBM Storage IT 2De hogere snelheden van flash storage geven uw bedrijf de kans om snel diepgaande inzichten te vergaren. Data is voortdurend beschikbaar én snel te vinden waardoor werknemers ook sneller hun taken kunnen uitvoeren, klanten kunnen bedienen en analyses kunnen maken. Efficiënter tot de juiste inzichten komen en dat met minder middelen dan voorheen. U hoeft bovendien uw bestaande tools en applicaties niet meteen te vervangen. Flash storage zorgt immers voor een verbetering van uw performance mét uw bestaande IT-infrastructuur. 

Flash storage voorziet eveneens in verschillende technologieën voor het reduceren van uw data. Voorbeelden hiervan zijn: deduplicatiecompressie, patroonverwijdering en ruimtebesparende snapshots. Door uw data te verminderen aan de hand van deze functies kan u uw opslagefficiëntie beduidend verhogen. 

  • Toekomstbestendige en veilige IT-infrastructuur 

Bedrijven gebruiken steeds vaker hybrid-cloud oplossingen als een schaalbare en toekomstbestendige IT-infrastructuur, maar deze cloud-oplossing kent ook enkele minpunten. Voorbeelden hiervan zijn: een hoge latentie of vertraging in publieke clouds door de lange afstanden waarover data geleverd wordt, of vermindering van de performance in private clouds door de complexe systeemarchitectuur. Gelukkig biedt flash storage ook hier de oplossing door de razendsnelle werking en hoge prestatieniveaus. Op die manier haalt u werkelijk het onderste uit de kan van uw hybrid-cloud oplossing 

Daarnaast is beveiliging van uw data en IT-infrastructuur een belangrijke factor voor een efficiënte en snelle bedrijfswerking. Het gebruik van virtuele desktopinfrastructuur (VDI) kan u hier helpen om uw databeveiliging te verbeteren en uw werknemers toegang te geven tot hun bestanden vanaf om het even welk toestelNu, om op een succesvolle manier VDI te hanteren heeft u sterke systeemperformance nodig om dit mogelijk te makenMet flash storage beschikt u gelukkig over de nodige performance én worden hoge pieken in dataverkeer, die gepaard gaan met de implementatie van VDI, behandeld.   

Om ervoor te zorgen dat uw data te allen tijde beveiligd en beschikbaar is en uw bedrijf steeds compliant is, kiest u best voor een flash storage met hoge beschikbaarheid die een brede codering van uw systemen kan ondersteunen en uw data kan beveiligen waar deze zich ook bevindt zonder daarbij de prestaties te beïnvloeden.

IBM-flash storage oplossingen 

Om u te helpen bij het optimaliseren van uw IT-infrastructuur met flash storage en hybrid cloudopslag ontwikkelde IBM een waaier aan oplossingen voor datamanagement, en dat onder de noemer IBM FlashSystem Family. Deze hardware is ontworpen om te voldoen aan al uw opslagbehoeften en dat in combinatie met kostenvermindering en een verlaagde complexiteit

flashsystem IBM storage IT blog 1

De IBM FlashSystem Family bestaat momenteel uit onderdelen die elk ontwikkeld werden met de intelligentie en mogelijkheden die nodig zijn om de implementatie en het beheer van hybride cloud-oplossingen eenvoudiger te maken 

Indien uw bedrijf verschillende opslagvereisten heeft, heeft u dus niet langer een complexe mix nodig van meerdere storagesystemen. Met een server uit de IBM FlashSystem-familie beschikt u bijvoorbeeld over één platform dat voldoet aan al je databehoeften. Van basisnoden tot meer gespecialiseerde noden.  

Wenst u meer informatie over flash storage of de mogelijkheden van de IBM-flash storage familie voor uw bedrijf? Neem dan snel contact op met ons! We bekijken graag samen met u wat de beste oplossing is voor uw IT-infrastructuur. 

Contacteer ons

Aangeraden artikels

Op basis van Next Gen IT

Schrijf u in op onze nieuwsbrief