Wat zijn de uitdagingen van een traditionele IT-infrastructuur?

9-jul-2019 11:37:18

Om de vraag ‘Wat is hyper-converged infrastructure?’ te beantwoorden, blikken we in een reeks van blogs eerst even terug naar de verschillende mogelijkheden in IT-infrastructuur die daarvoor reeds bestonden. We bespreken hoe en waarom de evolutie van deze infrastructuren ingezet werd en waarom men moet durven innoveren om aan de hedendaagse behoeften van het bedrijfsleven te blijven voldoen. Houd tijdens het lezen van deze reeks altijd in gedachten dat elke toepassing zijn voor- en nadelen heeft.

De traditionele IT- infrastructuur

Datacenters maken al jaren gebruik van een traditionele IT-infrastructuur om hun omgeving in te richten. Bij een dergelijke infrastructuur worden de drie hardware componenten, compute, opslag en netwerk, naast elkaar geplaatst. De applicaties kunnen dan in een zo stabiel mogelijke omgeving draaien. Op die manier hebben alle werknemers toegang tot de opgeslagen gegevens en de applicaties van het bedrijf. Stabiliteit en beschikbaarheid zijn de keywords binnen een traditionele IT-infrastructuur. 

traditionele IT infrastructuur - IT'ers-desktops

Aangezien op deze manier alles bestuurd, bijgestuurd en onder controle gehouden kan worden, kan men met behulp van een dergelijke on-premise infrastructuur zelf de touwtjes in handen houden. Het is dan ook om die reden dat een traditionele IT-infrastructuur als één van de veiligste oplossingen beschouwd wordt. 

Natuurlijk kent deze IT-infrastructuur ook enkele nadelen. Één van de vele uitdagingen waarmee een traditionele IT-omgeving geconfronteerd wordt, is dat in de datacenters men de hardware componenten vaak in verschillende units of silo’s met een eigen management software plaatst. Deze worden vaak bij verschillende leveranciers besteld wat ervoor zorgt dat de IT-infrastructuur complex en onsamenhangend wordt. Op de koop toe wordt elke unit ook toegewezen aan een apart team van toegewijde specialisten. Het team heeft als opdracht om de eigen unit te optimaliseren en te beheren. Dat heeft als gevolg dat het traditionele model te arbeidsintensief is om de dagelijkse bedrijfsvoering te ondersteunen.

Het probleem stelt zich zelfs nog voor de aankoop van de omgeving wanneer er een inschatting voor de aankoop gemaakt moet worden. Op dat moment moet er bepaald worden wat er binnen nu en een aantal jaar nodig is, gesteld dat het bedrijf groeit. Het gaat over een hele investering voor een lange periode waarvan u zou verwachten dat deze voldoet aan alle eisen van het moderne bedrijfsleven. 

shutterstock_1306105066

Het beschikken over een eigen IT- infrastructuur is logischerwijze verbonden met een aanzienlijke financiële kost. Niet alleen kosten de aankoop en het onderhoud behoorlijk wat geld, u zal misschien ook minder geneigd zijn dergelijke investeringen in de (nabije) toekomst opnieuw te doen. En dat zorgt er dan weer voor dat uw technologie in deze snel evoluerende sector achterop hinkt.

Zoals duidelijk blijkt, kampt de traditionele IT-infrastructuur met heel wat uitdagingen omtrent complexiteit, kostprijs, flexibiliteit en efficiëntie. IT-afdelingen doen er dan ook alles aan om hiervoor gepaste oplossingen te zoeken op basis van de bedrijfsvereisten. In onze volgende blog gaan we daar verder op in. 

Op zoek naar een oplossing voor deze uitdagingen?

Misschien biedt Nutanix met zijn enterprise cloud u wel een reikende hand? Deze enterprise cloud stelt uw bedrijf in staat om nog meer flexibiliteit, eenvoud en het pay-as-you-grow principe te integreren in uw datacenter.  Download hier het e-book: "Enterprise Cloud for Dummies" voor meer informatie.

CTA Enterprise cloud

Zit u na het lezen van deze blog nog met vragen of opmerkingen omtrent IT-infrastructuren? Of bent u nieuwsgierig naar wat Core ICT voor uw IT-omgeving kan betekenen om deze naar uw wensen te optimaliseren of het beheer te vereenvoudigen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u met alle plezier verder. 

Contacteer ons

Aangeraden artikels

Op basis van Hyperconverged

Schrijf u in op onze nieuwsbrief