Zscaler-cloud: waarom u best uw beveiliging naar de cloud verplaatst.

9-aug-2019 15:59:18

Bedrijven besluiten steeds vaker om hun applicaties over te brengen naar de cloud in plaats van ze op lokale datacenters te laten werken. De cloud biedt dan ook heel wat voordelen zoals een betere bereikbaarheid, medewerkers kunnen vanop om het even welke locatie en toestel met de applicaties werken. Nu vormt deze flexibiliteit ook wel de grootste uitdaging voor het IT-departement van die bedrijven, meer bepaald door het beveiligingsvraagstuk. De angst voor een data breach of voor een cyberaanval is dan ook bijzonder groot.

Zscaler LogoOm ervoor te zorgen dat alle applicaties en data binnen de cloud het best beveiligd zijn, ontwikkelde Zscaler een platform dat dient als een ware architecturale gateway voor beveiliging naar de cloud. In deze blog leggen we u graag uit waarom u het best opteert voor het verplaatsen van uw beveiliging naar de cloud.

Uitgebreidere beveiliging dan traditionele netwerk security

In het verleden was het zo dat alle applicaties zich op het eigen datacenter bevonden en beveiligd werden door de traditioneel opgezette beveiligingsperimeter. Nu steeds meer bedrijven ervoor kiezen om hun applicaties naar de cloud te brengen, is die traditionele manier van beveiligen niet meer voldoende. Sterker nog, het resulteert in een slechte user experience waar werknemers maar al te graag van afstappen en overschakelen naar onveilige Wifi-verbindingen. (Lees hier meer over de uitdagingen van moderne netwerkbeveiliging)

De oplossing voor dit beveiligingsprobleem is het verplaatsen van security en toegangscontroles naar de cloud. Zo’n beveiligingscloud is steeds up-to-date met de meest recente beveiligingsmethoden om uw bedrijf te allen tijde te beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen.

Bovendien is een beveiligingscloud, zoals Zscaler, schaalbaar. Dit wil zeggen dat de cloud voor elke werknemer beschikbaar is waar deze zich ook bevindt en met om het even welk toestel.

Zscaler - cloud security - beveiliging - cloud

Betere bescherming voor cloud-applicaties 

Als het gaat over cloud-applicaties wordt veiligheid vaak in vraag gesteld, maar hoe zit dat nu met de beveiliging van applicaties en gegevens in de cloud? Wel, cloud providers zijn verantwoordelijk voor het beveiligen van de cloud services die ze aanbieden, maar niet alle cloud providers bieden een even sterke cloud security. Een overkoepelende cloudbeveiliging is dan ook geen overbodige luxe om uw werknemers te beschermen tegen de gevaren van de snel evoluerende cybercriminaliteit. 

Een beveiligingscloud is de geschikte oplossing om de veiligheid van uw bedrijfsapplicaties en -data te garanderen. Deze cloud fungeert als een ware bewakingsagent die de deuren van het internet steeds in de gaten houdt. Elke verbinding wordt op een veilige en snelle manier gemaakt en gecontroleerd.

Zscaler, de grootste beveiligingscloud ter wereld

In 2008 ontwikkelde Zscaler de Zscaler-cloud als antwoord op het complexe beveiligingsvraagstuk omtrent cloud-applicaties. Wanneer uw bedrijf gebruikt maakt van deze uitgebreide beveiligingsmethode, gaat alle verkeer door de Zscaler-cloud die alle mogelijkheden op vlak van beveiliging heeft die het traditionele netwerk van vroeger aanbood. Meer nog, Zscaler levert ook ‘private access’: uw werknemers kunnen niet alleen toegang krijgen tot de externe applicaties, maar ook tot interne applicaties. Beide zullen voor de gebruiker aanvoelen als een cloud-applicatie.

Zscaler-cloud hanteert beveiligingsmethoden als AV-inspectie, next generation firewalls, sandbox, geavanceerde bescherming tegen cyberdreigingen, URL-filters, enzovoort. Bovendien maakt het gebruik van cloudintelligentie wat betekent dat telkens er een bedreiging over de gehele cloud gedetecteerd wordt, op al die plaatsen in de cloud beveiliging toegepast zal worden. 

Daarnaast biedt Zscaler-cloud een zeer sterke beveiliging zonder extra kosten en complexe apparatuur. Dit allemaal via een efficiënte user experience voor al uw medewerkers of ze nu verbinding maken op kantoor, thuis, op locatie of in het buitenland. 

Wenst u meer informatie over het overbrengen van uw beveiliging naar de cloud en meer bepaald over de Zscaler-cloud? Download dan nu gratis het Zscaler e-book ’10 redenen om de beveiliging naar de cloud te verplaatsen’.

New call-to-action

Aangeraden artikels

Op basis van Zscaler

Schrijf u in op onze nieuwsbrief