Optimaliseer uw dataopslag met storage management

15-nov-2019 9:36:41

In heel wat bedrijven is een complexe dataopslag het grote struikelblok met vaak een negatieve impact op de wendbaarheid en werking van de betreffende organisaties. Niet verrassend gezien de hoeveelheid data die bedrijven dagelijks te verwerken krijgen. Volgens enkele schattingen verdubbelt de hoeveelheid digitale informatie elk jaar. Wat volgt is een ongeziene druk voor bedrijven om hun dataopslag steeds uit te breiden. 

Een kostelijke zaak natuurlijk dus gaan ze op zoek naar andere manier om hun data storage te optimaliseren. Tenslotte is het correct beheren en monitoren van dataopslag geen overbodige luxe. Maar wat houdt storage management nu juist in en wat zijn de belangrijkste voordelen voor uw bedrijf? In deze blog vertellen we u er graag meer over.

Wat is storage management?

data storage-storage managementStorage management is het optimaliseren van uw data storage apparatuur dat gebruikt wordt om user en computer generated data te bewaren. Het beschermt ook de integriteit van de verzamelde data. Dit wil zeggen dat data altijd toegankelijk is voor diegenen die er de juiste toegangsrechten voor hebben, en dat data niet gewijzigd kan worden tenzij dat de persoon met de juiste autorisatie dat wil. Bovendien worden er betrouwbare back-ups ingeschakeld wanneer data plots niet meer toegankelijk is. Deze back-ups zorgen voor een volledig herstel van uw data storage. 

Storage management behandelt enkele belangrijke aspecten zoals virtualisatie, security, verschillende types van provisioning en automatisering, enzovoort. Daarnaast heeft het enkele attributen die de capaciteit van het hele storage systeem beheren, namelijk: performance, betrouwbaarheid, herstelbaarheid en capaciteit zelf.

De voordelen van storage management 

Storage management kan een grote meerwaarde betekenen voor uw bedrijf, het helpt u namelijk bij het verwerken en opslaan van de immense hoeveelheid data waarmee u dagelijks te maken krijgt. Daarnaast biedt storage management u nog enkele andere interessante voordelen die storage management een onmisbaar onderdeel van uw bedrijf maken. 

  • Met storage management kan u uw bestaande opslagcapaciteit beter benutten door het gebruik van enkele handige technologieën zoals deduplicatie, compressie en virtualisatie. 

  • Verschillende technieken binnen storage management kunnen ook het beheer van storage netwerken en apparaten vereenvoudigen. Zo kan u het aantal IT-medewerkers verantwoordelijk voor het onderhouden van de opslagsystemen, reduceren tot het minimum. U bespaart hiermee flink wat tijd en operationele kosten.

  • Storage management zorgt eveneens voor een verbetering van de algemene performance van uw datacenter. Zo kan een automatische opslagvoorziening bijvoorbeeld het toewijzen van storage resources aan verschillende applicaties versnellen.

  • Het kan ook de weerbaarheid van uw bedrijf verbeteren wanneer storage management gebruik maakt van virtualisatie- en automatiseringstechnieken. Deze maken het mogelijk om snel opslagcapaciteit toe te wijzen als de behoeften van uw organisatie verandert. Daardoor kan u verspilde opslagruimte reduceren en kan uw bedrijf efficiënter reageren op veranderlijke marktomstandigheden.

  • Heel wat data storage technologieën binnen storage management, zoals bijvoorbeeld beveiliging en replicatie, kunnen een datacenter helpen bij het verbeteren van de betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Ze zijn vooral belangrijk voor back-up en archivering, maar zijn ook van tel voor algemene dataopslag.

Om uw bedrijf te helpen bij het optimaliseren van uw data storage en u te laten genieten van bovenstaande voordelen, ontwikkelde IBM Storage Insights. Dit is een cloud-based platform dat gebruik maakt van predictive analytics om u heldere inzichten te geven in op data storage zodat u betere beslissingen kan maken voor de toekomst.

Wenst u meer te weten over deze handige en innovatieve oplossing van IBM, klik dan zeker verder naar onze blogStorage Insights: storage management met Artificiële Intelligentie”. 

Contacteer ons

Aangeraden artikels

Op basis van IBM

Schrijf u in op onze nieuwsbrief