Hyperconverged infrastructure voor uw bedrijf met Nutanix

20-aug-2019 14:59:30

IT-teams krijgen steeds vaker te horen dat ze minder tijd moeten besteden aan de infrastructuur van de IT-omgeving. Dit klinkt misschien wat vreemd, maar het kan bedrijven heel wat tijd en budget besparen dat ze elders kunnen inzetten. Op innovatie en ondersteuning bijvoorbeeld, twee andere aspecten binnen de IT-afdeling die heel wat toegevoegde waarde kunnen opleveren voor een succesvolle toekomst.

Maar hoe kan het IT-team ervoor zorgen dat de infrastructuur naar behoren werkt zonder daar al teveel tijd aan te moeten besteden? Wel, door het toepassen van een hyperconverged infrastructure.

IT op een keerpunt

Silos

Desondanks de evolutie in hardware- en software optimalisatie worden nog steeds heel wat IT-afdelingen geconfronteerd met de uitdagingen van traditionele IT-infrastructuren. In dergelijke infrastructuren zitten namelijk de drie hardwarecomponenten - compute, opslag en netwerk - in aparte silo’s met eigen management software.

Deze units worden bovendien vaak bij verschillende leveranciers afgenomen waardoor de IT-infrastructuur complex en onsamenhangend maakt. Aanpassingen doorvoeren is dan ook geen eenvoudige opdracht meer. Deze moeilijkheden maken dat traditionele IT-infrastructuren niet langer meer voldoen aan de voortdurend veranderlijke eisen van bedrijven die steeds sneller en efficiënter willen werken.

Cost&Complexity

Nu, de IT-infrastructuur en virtualisatie software die nodig is om aan de steeds veranderlijke behoeften van bedrijven te voldoen, is vaak complex en zeer duur. Bovendien is het beheer van een dergelijk datacenter er ook niet eenvoudiger op geworden wat resulteert in een groot verlies in kostbare tijd en werkuren.

Tijd voor verandering met hyperconverged infrastructure:

WhatWeDoExpress Hyperconverged infrastructure Nutanix

Om de obstakels die de traditionele IT-infrastructuur met zich meebrengt, te overwinnen, wenden IT-teams zich nu tot de hyperconverged infrastructure. Dit werkt als volgt: ze implementeren de drie hardwarecomponenten samen met beheer en virtualisatie in één enkele unit. Zo kan de IT-infrastructuur services on-premise leveren met de snelheid en operationele efficiëntie van public cloudservices zoals Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud. Eenvoud, schaalbaarheid, betaalbaarheid, hoge beschikbaarheid en disaster recovery zijn dan ook de grootste voordelen van een hyperconverged infrastructure.

Om IT-afdelingen te helpen bij het aanpassen van hun traditionele IT-infrastructuur naar hyperconvergence, levert Nutanix een uitgebreid enterprise cloud-platform dat gebaseerd is op bovenstaand werkproces. De Enterprise Cloud software van Nutanix brengt privé-, openbare en gedistribueerde cloud-besturingsomgevingen samen en biedt één enkel controlepunt om de IT-infrastructuur en toepassingen op elk niveau te beheren. Het is bovendien een efficiënte oplossing om de brede kloof tussen traditionele infrastructuur en public cloudservices te overbruggen. 

Het enterprise cloudplatform kan ook in zeer korte tijd geïmplementeerd worden zodat de focus van het IT-team verlegd kan worden naar ondersteuning van en innovatie voor het bedrijf.

Hoe werkt Nutanix:

BestPracticeGuides e-book hyperconverged infrastructure NutanixWenst u graag alles te weten te komen over hyperconverged infrastructures? Dat kan! Dit e-book van Nutanix legt u de basisprincipes van hyperconvergence uit en toont u alle oplossingen van de Nutanix hyperconverged infrastructure. Het laat eveneens zien hoe de uitgebreide functionaliteiten een snelle, uiterst schaalbare en efficiënte oplossing kunnen bieden voor elk datacenter van bedrijven groot en klein. Niet onbelangrijk, want hyperconvergence is de fundamentele bouwsteen voor de enterprise cloud van Nutanix.

 

Download hier het e-book: 'The Definitive Guide to Hyperconverged Infrastructure', en lees nadien de gids.

CTA the definitive guide to hyperconverged infrastructure

Aangeraden artikels

Op basis van Hyperconverged

Schrijf u in op onze nieuwsbrief