Snellere dataverwerking dankzij AI: Lenovo lanceert de nieuwe ThinkEdge SE450.

19-jan-2022 13:45:23

Lenovo Infrastructure Solutions Group (ISG) breidt zijn Lenovo ThinkEdge-gamma uit met de SE450: een gloednieuwe server die een kunstmatige intelligentie (AI) toevoegt aan de edge. Het voordeel? U verkrijgt sneller zakelijke inzichten omdat het de realtime besluitvorming aan de edge versnelt. Zo haalt u het maximale potentieel uit uw bedrijf. Over z’n voorganger, de ThinkSystem SE350, leest u hier alles.

Of u nu een grote of kleine organisatie bent: u heeft nood aan krachtige infrastructuur voor uw dataverwerking. Bijvoorbeeld: steden detecteren verkeersgevaar sneller dankzij betere connectiviteit en kunnen hier op inspelen of een bedrijf kan zijn productielijn efficiënter aanpakken door nauwkeurige patroonherkenning.

Wat uw specifieke uitdaging ook is, de ThinkEdge SE450-server van Lenovo helpt u erbij. Dankzij de toevoeging van AI aan de edge, en in combinatie met het uitgebreide partnernetwerk van Lenovo, kan u rekenen op betere voorspellingen, automatisering en optimalisering binnen uw bedrijfsprocessen.

Lenovo ThinkEdge SE450
Lenovo ThinkEdge SE450

De Lenovo ThinkEdge SE450 versnelt zakelijke inzichten aan de edge

De meeste bedrijven optimaliseren hun dataverwerking liefst op de plaats waar hun data gegenereerd worden. Edge-computing neemt een voortrekkersrol in die digitale optimalisatie. Gartner schat dat 75% van de bedrijfsdata tegen 2025 aan de edge zullen worden verwerkt en dat in 2022 al 80% van de IoT-projecten voor ondernemingen AI zullen bevatten.

Lenovo-klanten gebruiken op dit ogenblik al edge-gestuurde databronnen voor onmiddellijke besluitvorming op onder andere fabrieksvloeren, in winkels, in steden en op mobiele sites voor telecommunicatie. En ze ondervinden absoluut de voordelen van de nieuwe ThinkEdge SE450. “De huidige implementatie van Lenovo’s ThinkEdge SE450-server host een 5G-netwerk, dat wordt geleverd op de edge-sites, zorgt ervoor dat we onze data nog sneller verwerken en dat brengt meer veerkracht en verbeterde gebruikerservaringen mee,” zegt Khaled Al Suwaidi van Etisalat. “Het geeft ons een compact, robuust platform om onze telecominfrastructuur te hosten en toepassingen, zoals e-learning, aan gebruikers te leveren.”

Overal plaatsbaar en extra veilig

De ThinkEdge SE450 van Lenovo in een notendop? Realtime inzichten in uw data - met verbeterde compute power - en flexibele implementatiemogelijkheden. U kunt er meerdere AI-workloads tegelijk mee ondersteunen, terwijl u eenvoudig kan opschalen. Bovendien is de nieuwe server kleiner en stiller dan z’n voorganger, wat maakt dat u ‘m op meer plekken kunt installeren en hij slechts een beperkte ruimte inneemt.

Of het wel iets is voor uw sector? Absoluut. De GPU-rijke server is speciaal gebouwd om te voldoen aan de eisen van heel diverse omgevingen. Dankzij zijn robuuste ontwerp is hij bestand tegen extreme bedrijfstemperaturen (tussen 5°C en 45°C), evenals stof, schokken en trillingen. Als een van de eerste NVIDIA-gecertificeerde edge-systemen maakt Lenovo's ThinkEdge SE450 gebruik van NVIDIA GPU's voor enterprise en industriële AI edge-applicaties.

Lenovo ThinkEdge SE450
Lenovo ThinkEdge SE450 Front diagram

Databeveiliging aan de edge is natuurlijk cruciaal. Het ThinkEdge-gamma biedt dan ook meerdere connectiviteits- en beveiligingsopties die u eenvoudig toepast en veilig beheert in de huidige remote-omgevingen. Zo is er een nieuwe vergrendelingsring om ongeautoriseerde toegang te voorkomen en bestaan er speciale beveiligingsfuncties voor nog betere databescherming.

Intelligenter met Intel Xeon scalable-processor

Wat de ThinkEdge SE450 zo intelligent maakt? Hij is gebouwd op de nieuwste, derde generatie Intel Xeon Scalable-processor met Intel Deep Learning Boost-technologieën. Dat wil zeggen: een all-flash-opslag voor het uitvoeren van AI en analyse aan de edge.

Intel erkende de server als een ‘Intel® Select-oplossing voor vRAN’. De edgeserver voldoet dan ook aan strikt gedefinieerde hardware- en softwareconfiguratievereisten en strenge, systeembrede prestatiebenchmarks. Dat versnelt de implementatie van de server en vermindert het risico voor communicatieserviceproviders.

"Onze samenwerking met Lenovo helpt ondernemingen in allerlei sectoren hun bedrijfswaarde te vergroten, dankzij de netwerktransformatie en edge computing," zegt Jeni Panhorst van Intel. "Edge-servers gebouwd met derde generatie Intel Xeon Scalable-processors bieden betere prestaties, waardoor we innovatieve AI-gestuurde services aan klanten kunnen leveren."

Edge-locaties zijn vaker onbemand en soms moeilijk te bereiken. Daarom wordt de ThinkEdge SE450 automatisch geïnstalleerd en beheerd met Lenovo Open Cloud Automation (LOC-A) en eenvoudig geconfigureerd met Lenovo XClarity Orchestrator-software. De externe toegang tot de server - via een volledig out-of-band bekabelde of draadloze toegang - maakt een trip naar de edge-locaties onnodig.

De Lenovo ThinkEdge SE450 zorgt voor AI-ready oplossingen aan de edge

De ThinkEdge SE450 is de uitkomst van meerdere prototypes die met live proeven getest werden bij partners en klanten van Lenovo in telecommunicatie, winkels en smart city-omgevingen. Op die manier groeide de ThinkEdge SE450 uit tot een AI-ready server, speciaal ontworpen om een ​​enorm aantal sectoren edge-oplossingen makkelijk te laten implementeren in hun dagelijkse werking. ThinkEdge SE450 is de perfecte uitbreiding voor de on-premise cloud die momenteel Microsoft-, NVIDIA-, Red Hat- en VMware-technologieën ondersteunt.

Lenovo biedt een compleet aanbod aan edge-servers en AI-ready storage en oplossingen. Daarnaast zijn ze ook as-a-Service beschikbaar via Lenovo TruScale™, waarmee u workloads eenvoudig kan uitbreiden van de edge naar de cloud in een op consumptie gebaseerd model.

Meer informatie over Lenovo’s ThinkEdge-aanbod? Nood aan een ervaren IT-partner om uw eigen dataverwerking efficiënter aan te pakken? Neem contact op met ons, we helpen u graag verder.

Aangeraden artikels

Op basis van Lenovo

Schrijf u in op onze nieuwsbrief