Lenovo edge server: ThinkSystem SE350

27-jun-2019 18:36:33

Deze zomer (juli – augustus ’19) lanceert Lenovo de Thinksystem SE350. Hiermee introduceren zij zich voor de eerste keer in de egde-markt. Ontdek waarom deze nieuwste server voor een revolutie zorgt binnen edge computing.

Lenovo's Thinksystem SE350

TS SE350 ThinkSystem LenovoDe Thinksystem SE350 is Lenovo’s paradepaardje binnen het gamma van edge servers. Lenovo’s nieuwste edge server is speciaal ontworpen om te kunnen voldoen aan verschillende behoeften van IoT- en edge locaties. Lees meer over IoT en edge computing in onze vorige blogpost.

Lenovo bouwt met de Thinksystem SE350 zijn eerste edge-server, maar ééntje waar zeer goed en lang over werd nagedacht. Deze compacte edge server is speciaal ontworpen om geplaatst te worden in de buurt van databronnen. Deze hoeft dus niet in een traditioneel datacenter geplaatst te worden. Lenovo pakt op deze manier de gekende problemen rond latency, beveiliging, bandbreedte en downtime aan.

Dit maakt deze server ideaal geschikt voor retailomvingen waar zeer veel gegevens gegenereerd worden zoals winkels, hotels, tankstations, etc. Des te meer omdat deze omgevingen niet beschikken over een eigen datacenter of een volledig IT-team maar wel nood hebben aan een snelle en veilige dataverwerking.

Voor elk probleem is er een oplossing:

edge server gas station

Nu vooraleer dit concept tot stand kwam, moesten een aantal uitdagingen overwonnen worden. Lenovo wou dat hun edge server meteen heel wat problemen kon oplossen. Daarom hadden ze bij heel wat bedrijven een diepgaande rondvraag gedaan om hun pijnpunten aan te kaarten. Zo kwamen volgende uitdagingen meermaals ter sprake:

  • Bedrijven hebben namelijk de noodzaak aan een server die overal moet kunnen passen. Zeker als ze zelf niet over een eigen datacenter beschikken.

Aan de muur monteren, op een plank opstapelen of in een rek installeren,... geen enkele plaats is onmogelijk om deze server te plaatsen. Met de zeer compacte afmetingen - 1,7 inch hoog, 8,1 inch breed en 14,9 inch diep -  biedt Lenovo dankzij deze kleine footprint u de mogelijkheid om deze server te installeren waar uw wil.

  • Door deze server op een externe locatie te plaatsen moet de server ook bestendig zijn tegen hoge hitte, trillingen en stof.

edge server construction siteDe robuuste SE350 kan temperaturen aan van 0° tot 55°C. Bovendien is het apparaat zeer goed bestendig tegen stof en trillingen waardoor op verschillende ‘ruwe’ locaties ingezet kan worden. Zo zijn bouwplaatsen, fabrieksvloeren, etc. zeker geen uitzondering. 

  • Veiligheid is één van de belangrijkste vereisten voor het gebruik van een edge server want door het plaatsen van deze server op een externe locatie zouden aanvallers fysieke toegang kunnen hebben!

Om voor deze uitdaging een antwoord te kunnen bieden is er in de SE350 gepatenteerde technologie ingebouwd. Deze is fraudebestendig en volledig gecodeerd. Zelfs als iemand ongewenst toegang wil krijgen, vernietigt het systeem volledig zelf de opgeslagen gegevens. Op deze manier kan werkelijk niemand deze server lokaal openen en toegang krijgen tot deze informatie.

  • U hebt geen IT-personeel ter plaatse. Wat nu?

edge serve video surveillanceDe Lenovo ThinkSystem-servers bevatten een geïntegreerde serviceprocessor, nl. de XClarity Controller (XCC). Deze biedt heel wat geavanceerde functies voor besturing, bewaking en alarmering van de serviceprocessor. XCC kan ook eenvoudig lokaal beheerd worden vanuit de XClarity Mobile-app. Deze is beschikbaar voor telefoon of tablet.

  • Hoe kan de connectiviteit gewaarborgd worden want wired network is niet altijd beschikbaar?

Meerdere aansluitingsmogelijkheden worden aangeboden, waaronder: Ethernet, wifi en cellular LTE, plus optical and copper.

  • En als laatste eisen deze bedrijven een volledige gevirtualiseerde stack.

Dankzij de volledige hyperconverged (waarbij compute, storage en server bijeengevoegd worden) stack voldoet de TS SE350 ook aan deze vraag van de klanten.

Samengevat: Wat heeft Lenovo’s ThinkSystem SE350 dus te bieden?

edge server retailKortom is de nieuwe Lenovo’s Thinksystem SE350 een robuuste en compacte oplossing met focus op slimme connectiviteit, veiligheid en beheerbaarheid voor elke omgeving. Gebouwd voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties om uw veeleisende IoT-workload at the edge te ondersteunen.

Door zijn compacte en robuuste ontwerp is het ideaal gecreëerd voor niet-datacenteromgevingen waardoor het in externe locaties zoals winkels, fabrieken, etc. zonder enige probleem geïnstalleerd kan worden. 

Ondertussen heeft Lenovo verder gewerkt aan zijn ThinkEdge-gamma en heeft het deze uitgebreid met de SE450. Een gloednieuwe server (dec '21) die een kunstmatige intelligentie (AI) toevoegt aan de edge. Het voordeel? U verkrijgt sneller zakelijke inzichten omdat het de realtime besluitvorming aan edge versnelt. Zo haalt u het maximale potentieel uit uw bedrijf. Lees er hier alles over.

Aangeraden artikels

Op basis van Lenovo

Schrijf u in op onze nieuwsbrief