IBM Storage Insights: storage management met Artificiële Intelligentie

15-nov-2019 10:06:01

Het beheren en monitoren van uw data storage is belangrijk. Het is niet alleen tijdbesparend, maar verbetert de performance van uw gehele IT-systeem. Op die manier kan u uw bedrijf schaalbaar maken voor de toekomst en de weerbaarheid ervan verbeteren.

Om u te helpen de beste beslissingen te nemen voor de toekomst aan de hand van duidelijke inzichten, ontwikkelde IBM Storage Insights. In deze blog geven we u graag meer uitleg over dit handige systeem.

IBM Storage Insights uitgelegd

IBM Storage Insights is een AI, cloud-based platform voor predictive analysis en storage management. U kan het zien als een storage operations center waarin u problemen omtrent storage voorziet en oplost voor ze zich voordoen en ze de efficiënte werking van uw bedrijf zouden kunnen belemmeren. Het geeft u de kans om op een nauwkeurige manier uw opslag resources te identificeren, de performance en capaciteit van uw storage te monitoren en ongebruikte storage terug te vorderen. Op die manier kan u het gebruik van dataopslag beduidend verbeteren en kan u uw bedrijfsuitgaven een stuk verminderen

IBM Storage Insights
Om u een beter idee te geven wat IBM Storage Insights juist doet, leggen we u even kort de werking van het platform uit. Er wordt een data collector in uw datacenter geïnstalleerd die alle metadata voor performance, vermogen, capaciteit en configuratie naar uw IBM Cloud instantie streamt. Deze metadata stromen in één richting naar IBM Cloud via een beveiligde verbinding. De cloud voorziet vervolgens de nodige analyse van de metadata. In de cloud worden deze data steeds beschermd door fysieke, organisatorische toegangs- en beveiligingscontroles. Toegang tot deze verzamelde metadata is enkel toegelaten voor:

 • de klant die het dashboard bezit
 • de administrators die toegang hebben tot het dashboard zoals bijvoorbeeld het Customer’s Operations Team
 • het IBM Cloud-team verantwoordelijk voor het dagelijkse onderhoud
 • een afdeling IBM Support die service tickets onderzoekt en afsluit

Na installatie worden de resultaten van IBM Storage Insights zeer snel geleverd zodat u bijna onmiddellijk de juiste inzichten in uw dataopslag heeft . Omdat het een cloud-based platform is, is IBM Storage Insights eenvoudig te installeren en te upgraden. Bovendien duurt de installatie zelf slechts 30 minuten.

Belangrijk om te vermelden is dat IBM met Storage Insights verbeterd opslagbeheer biedt voor het hele IBM-storage portfolio. De weergaven voor niet-IBM apparaten zijn beperkt beschikbaar voor apparaten achter SVC, maar voor diepgaande analyses zijn in dat geval aanvullende tools nodig. Storage Insights Pro biedt wel ondersteuning voor bepaalde niet IBM-gerelateerde opslagsystemen.

Enkele key features van IBM Storage Insights

IBM Storage Insights bevat enkele belangrijke features die u kunnen helpen bij het beheren en optimaliseren van uw dataopslag. We sommen de belangrijkste even voor u op:

 • Één enkel dashboard waarmee u in een oogopslag de status van uw storage kan controleren.
 • Het platform biedt u de mogelijkheid om nieuwe informatie te verzamelen over de capaciteit en performance van uw data storage. Zo kan u beter geïnformeerde beslissingen nemen om de performance van applicaties te verbeteren en kosten te verlagen.
 • U ontvangt de nodige informatie om de configuratie van uw storage in lijn te brengen met de IBM best practices.
 • IBM Storage Insights geeft u ook de nodige proactieve, op AI-gebaseerde ondersteuning van IBM-experts om uitval te voorkomen voordat het zich voordoet.
 • U kan bovendien steeds contact opnemen met de IBM Support Staff voor de nodige ondersteuning. 

  IBM Storage Insights dashboard

Wat zijn de voordelen van Storage Insights?

Dat Storage Insights een grote meerwaarde kan betekenen voor uw bedrijf staat buiten twijfel. Om u een beter idee te geven op welke vlakken het cloud-based platform uw data storage kan verbeteren, zetten we de meest interessante voordelen van Storage Insights graag even op een rijtje.

1. Verbeteren van capaciteitsplanning

Waar u vroeger voornamelijk vertrouwde op giswerk, kan u met Storage Insights nu uw capaciteitsplanning beduidend verbeteren. Het platform maakt immers gebruik van geavanceerde visualisaties van uw opslag capaciteit en groeiende dataopslag.

2. Rapportage vereenvoudigen

Aan de hand van eenvoudige, maar gedetailleerde rapportages omtrent uw opslagverbruik en voorspelde groei, kan u een rapportage aan het management presenteren inzake uw kapitaaluitgaven.

3. Performance monitoring verhogen

Met IBM Storage Insights kan u makkelijk de oorzaken van performance problemen opsporen en toekomstige service onderbrekingen voorkomen.

4. Kosten besparen

Verlaag uw kosten tot 50% door uw data naar de meest kostenefficiënte storage tier te verplaatsen aan de hand van duidelijke inzichten. Deze inzichten komen voort uit de predictive analytics van Storage Insights.

5. Problemen sneller oplossen

Door het overzichtelijke dashboard en een vereenvoudigde IBM support kan u uw opslagsystemen beter bewaken en zo problemen sneller opsporen en oplossen.

6. Storage gebruik verhogen

Storage Insights biedt u de mogelijkheid om ongebruikte, bestaande dataopslag te identificeren en terug te vorderen.

IBM Storage Insights is dus het ideale platform om inzichten en controle te krijgen over uw dataopslag. Als onderdeel van IBM Spectrum Storage, biedt het verschillende mogelijkheden in de cloud, de nodige analytics en data management. Zo kan u niet alleen betere beslissingen nemen voor de toekomst, maar kan u ook uw kosten beter beheren. IBM Storage Insights laat u op deze manier toe uw focus te behouden op de belangrijkste taken binnen uw core business.

Wenst u meer te weten over IBM Storage Insights en hoe het uw bedrijf kan helpen met het nemen van betere beslissingen voor de toekomst? Download dan nu onze uitgebreide whitepaper over IBM Storage Insights.Storage Management met IBM Storage Insights

Aangeraden artikels

Op basis van IBM

Schrijf u in op onze nieuwsbrief