IBM FS5200: krachtige data storage voor elk bedrijf

12-apr-2021 15:05:37

In de bedrijfswereld draait alles om data tegenwoordig. Deze gegevens zijn niet alleen cruciaal voor een goede en kwalitatieve bedrijfswerking, maar zorgen ook voor de nodige inzichten om uw onderneming te optimaliseren en betere beslissingen te maken voor de toekomst. Flash storage is dan ook de manier bij uitstek om deze essentiële data snel beschikbaar te maken voor iedereen binnen uw organisatie.  

In onze vorige blog kwam u al meer te weten over flash storage en de voordelen ervan voor uw bedrijf. We gaven u ook een korte introductie over de flash storage oplossingen van IBM, namelijk de IBM FlashSystem Family. In deze blog gaan we dieper in op één van deze oplossingen, meer bepaald de IBM FS5200. We leggen u uit wat de IBM FS5200 precies omvat, welke features het heeft, waarom u best kiest voor deze data storage oplossing van IBM en wat de specifieke kenmerken ervan zijn. Zo komt u meer te weten over het paradepaardje van IBM dat data storage beschikbaar maakt voor elk bedrijf, ongeacht de grootte. 

Wat is IBM FS5200? 

Flashsystem-IBM-Storage-IT - storage boxIBM FS5200 maakt deelt uit van de IBM FlashSystem Family en is data storage hardware die gericht is op het leveren van high-end data storage, ook voor kleinere bedrijvenMet IBM FS5200 is uw bedrijf klaar voor een technologische en digitale transformatie zonder te moeten inboeten op performance, kwaliteit of beveiligingU vereenvoudigt uw databeheer en geniet daarbij van de voordelen van hybrid cloud computing.  

Het IT-bedrijf ziet haar FlashSystem 5200 als een instapmodel op enterprise-level. De basisversie van deze data storage telt 38 TB aan flash-geheugen en heeft een 1U-voetafdrukU kan bovendien schalen tot 1,7 PB aan opslagcapaciteit.  

Waarom kiezen voor IBM FS5200? 

Wat maakt deze IBM FlashSystem 5200 nu anders dan de andere data storage oplossingen binnen de IBM FlashSystem Family? We sommen enkele belangrijke functionaliteiten voor u op: 

 • Levert hoge opslagcapaciteit en kostenefficiënte data storage 

Bedrijven hebben steeds meer nood aan een hogere opslagcapaciteit voor het opslaan en bewaren van de massa’s data die ze verzamelen. IBM FS5200 voldoet helemaal aan deze belangrijke vereiste en doet dat zelfs op een kostenefficiënte manier. Dat komt onder meer door de garantie op 99,99% beschikbaarheid van uw data. U hoeft zich dus niet langer meer zorgen te maken over downtime en de gevolgen ervan op uw uitgaven en klantenloyaliteit. Uw data blijft voortdurend beschikbaar door de efficiënte werking van IBM FS5200 in combinatie met de huidige software.  

flashsystem IBM storage IT FS5200 6

Daarnaast beschikt deze flash data storage over functionaliteiten voor datareductie zoals deduplicatie en decompressie van data zodat u niet alleen betere performance heeft, maar ook lagere kosten voor fysieke ruimte, koeling, stroom, enzovoort. 

 • U geniet van flash storage 

FlashSystem 5200 biedt opslagoplossingen die voor iedereen eenvoudig en krachtig genoeg voor alle omgevingen. Bovendien maakt het gebruik van de voordelen van IBM FlashCore-opslagmedia dat een grotere flash-dichtheid en hogere capaciteit biedt dan om het even welke standaard flash-drive. 

Ondanks de compacte vorm van de IBM FS5200 beschikt u over flash storage voor een snelle en voortdurende beschikbaarheid van uw cruciale bedrijfsdata. 

 • Enterprise class storage voor bedrijven van elke grootte 

Met de FlashSystem 5200 mikt IBM overigens ook op kleinere bedrijven die nood hebben aan een betaalbare high-end en all-flash dataopslagsysteem én organisaties die een snelle en efficiënte opslag willen op verschillende locaties.  

 • Compact design, maar een grote opstartopslag 

IBM FlashSystem 5200 is een zeer compacte data storage oplossing waarmee u start aan 38TB opslag in een eenvoudige 1U-rack. Het kleine formaat maakt de FS5200 een krachtig apparaat voor edge computing en andere implementaties met strikte fysieke ruimtebeperkingen. 

 •  Betaalbare dataopslag 

IBM ontwikkelde dit opslagsysteem vooral voor organisaties die gevoeliger zijn voor betaalbaarheid en mogelijkheden/componenten willen toevoegen naarmate noden en vereisten evolueren 

 • Speciaal ontwikkeld voor hybrid cloud-omgevingen 

Flashsystem IBM storage IT FS5200Het entry-level van dit data storage systeem moet de verschillende karakteristieken van high end storage naar kleinere bedrijven brengen. Op die manier kunnen ook zij genieten van de voordelen van de hybrid cloudZo kan IBM FS5200 bijvoorbeeld eenvoudig connecteren met de public clouds AWS en Microsoft Azure. IBM ontwikkelde de FS5200 dan ook speciaal voor hybrid cloud-omgevingen. 

 •  Schaalbaarheid 

De dataopslag van IBM FS5200 is schaalbaar tot 1,7 PB aan data en is uitermate geschikt om uw hybrid cloud te laten groeien. U beschikt over de flexibiliteit om klein te starten en op te schalen wanneer uw bedrijfsnoden veranderen of uw klantenportefeuille uitgebreid wordt. 

Kenmerken van IBM FS5200 

Naast bovenstaande voordelen en functionaliteiten beschikt de IBM FlashSystem 5200 ook over enkele interessante en unieke kenmerken: 

flashsystem-IBM-storage-IT-7

 • 38 TB aan storage in een 1U-rack.
 • Schaalbaar tot 1,7 PB aan data.
 • Ondersteunt het storagesysteemstandaard Red Hat OpenShift, Container Storage Interface for Kubernetes, Ansible, Kubernetes en VMware.  
 • Maakt gebruik van beheersoftware als IBM Storage Insights, IBM Spectrum Virtualize en IBM Hyperswap. Het door AI, of Artificiële Intelligentie, aangedreven IBM Storage Insights gebruikt voorspellende analyses om het opslaggebruik te optimaliseren en biedt proactieve mogelijkheden om de ondersteuning verder te stroomlijnen. 
 • De ingebouwde capaciteiten maken datareplicatie over 3 sites eenvoudig.
 • 1.5 miljoen IOPS, 21 GB/s doorvoer, 70μs latentie.
 • Schaalbaar naar 4 extra controllers.

Wenst u meer te weten over de werking en voordelen van data storage met IBM FS5200? Of bent u op zoek naar een IT-partner die u kan helpen bij het introduceren van deze Flash Storage van IBM binnen uw bedrijf? Neem dan snel contact op met ons! We staan u graag bij met het nodige advies of helpen u met plezier verder in het uitbouwen van uw IT-infrastructuur met deze data storage oplossing van IBM. 

Contacteer ons

Aangeraden artikels

Op basis van IBM

Schrijf u in op onze nieuwsbrief