Wat kan een hybrid cloud voor de toekomst van uw IT betekenen?

6-aug-2020 16:09:37

Onze blog over de voordelen van de hybrid cloud geeft u een duidelijk beeld van de meerwaarde van deze cloud-oplossing voor de bedrijfswereld, maar welke impact heeft hybrid cloud juist op de toekomst van uw IT? Is deze vorm van cloud computing wel de juiste oplossing voor uw bedrijf en bent u wel klaar voor deze overstap? 

In deze blog geven we u graag een helder antwoord op deze vragen en vertellen we u hoe u uw bedrijf het best kan voorbereiden op een migratie naar een hybrid cloud. U ontdekt ook hoe u de hybrid cloud tot een echte meerwaarde voor uw IT kan maken zodat u in de toekomst efficiënt kan werken naar succesvolle groei.

Het belang van hybrid cloud voor uw bedrijf

Nu, of hybrid cloud interessant is voor uw bedrijf hangt af van uw specifieke noden en verwachtingen. Elk bedrijf is tenslotte anders, dus een kant-en-klaar antwoord hebben we hier helaas niet voor. Gelukkig zijn er wel enkele vragen en indicatoren die u kunnen helpen bij het bepalen of hybrid cloud een grote impact kan hebben op de werking van de IT-infrastructuur binnen uw onderneming.

ITers - datacenter - Hybrid Cloud - LaptopDe eerste vraag die u zich kan stellen is of uw bedrijf de mogelijkheid heeft om te kunnen groeien zonder beperkingen van uw IT-omgeving. Met andere woorden, bent u op zoek naar een meer schaalbare oplossing voor uw IT zodat u alle nodige tools heeft om in de toekomst te kunnen groeien, zonder een tekort aan bijvoorbeeld opslag, capaciteit of applicaties. Hybrid cloud biedt u de nodige flexibiliteit en schaalbaarheid om uw bedrijf de kans te geven op groei en enkel die zaken te up- of downscalen wanneer nodig.

Heeft u een back-up plan voorzien in het geval dat uw lokale server plots niet meer beschikbaar is door een defect, storing of ander technisch probleem? Wanneer u opteert voor een overstap naar de hybrid cloud, hoeft u zich daar niet langer meer zorgen over te maken. U kan heel wat applicaties en data vanuit de hybrid cloud-omgeving gebruiken én een professionele back-up voorzien.

Met hybrid cloud heeft u de mogelijkheid te kiezen welke data en applicaties u op uw lokale server houdt en welke u naar de cloud brengt. Dit geeft u het voordeel dat u bedrijfsgevoelige data nog steeds onder uw eigen controle en beveiliging kan houden, en andere zaken onder de beveiligde vleugels van de cloud kan plaatsen. Deze is tenslotte steeds sterk beveiligd door uw cloud provider. 

Tot slot kan de hybrid cloud interessant zijn voor uw bedrijf wanneer u te maken krijgt met sterke schommelingen in workload, of wanneer u een grote massa aan data dient te verwerken. De public cloud-omgeving kan in die gevallen bijspringen waar nodig en u extra capaciteit en opslag bieden.

Klaar voor een overstap naar hybrid cloud?

Bij elke aanpassing aan uw IT-infrastructuur staan er enkele belangrijke aandachtspunten centraal, namelijk: de betrouwbaarheid van uw IT-omgeving en een efficiënte gebruikerservaring voor uw medewerkers. Tenslotte zijn zij diegenen die dagelijks gebruik maken van uw IT-infrastructuur en mogelijke cloud-oplossingen.

Kiest u voor een overstap naar de hybrid cloud, dan is het steeds van groot belang dat er een sterke en vlotte verbinding is tussen uw eigen servers on-premise en de cloud. Uw medewerkers mogen nooit merken in welke omgeving ze aan het werken zijn en ook de beschikbaarheid moet steeds gegarandeerd worden. 

ITer - bureau - overstap hybrid cloud voorbereiden

Wanneer u kiest voor een overstap naar de hybrid cloud, is het belangrijk te onderzoeken of uw onderneming wel degelijk cloud-ready is. Concreet wil dit zeggen dat er een analyse van uw huidige IT-infrastructuur en de noden en behoeften van uw bedrijf opgemaakt zal worden. 

Core ICT kan u hierbij helpen en vindt samen met u een antwoord op enkele essentiële vragen. We maken een duidelijk overzicht van alle pro’s en contra’s van elke oplossing met de nodige informatie omtrent kosten en mogelijke risico’s. Zo heeft u een helder beeld van de meest ideale set-up voor uw hybrid cloud. Bij Core ICT ontwerpen, implementeren en beheren we uw hybrid-cloud omgeving en bieden daarmee een ontzorging van uw IT-infrastructuur aan.

Voorbereiding op de hybrid cloud

Voor een vlotte en efficiënte migratie naar de hybrid cloud is een goede voorbereiding noodzakelijk. Om uw bedrijf zo goed mogelijk voor te bereiden, houdt u best rekening met volgende zaken:

  • Welke data en applicaties gaat u onderbrengen op uw on-premise IT-infrastructuur of in de private cloud, en welke gaat u verplaatsen naar de public cloud? Hierbij is het belangrijk dat u een onderscheid maakt tussen data en toepassingen die gevoelige informatie bevatten en diegenen die altijd en overal beschikbaar moeten zijn.

  • U dient ook na te denken over welke cloud services uw bedrijf nodig heeft. U heeft daarbij de keuze tussen SaaS (Software-as-a-Service), PaaS (Platform-as-a-Service) en IaaS (Infrastructure-as-a-Service). Informeer u steeds over de verschillen en overeenkomsten tussen deze services zodat u een duidelijk beeld heeft over de aangeboden opties.

  • Een goede verbinding en uitwisseling tussen enerzijds uw on-premise IT-infrastructuur en uw cloud is noodzakelijk voor een efficiënte werking van de hybrid cloud-oplossing. 

  • Wanneer u beslist de hybrid cloud te introduceren binnen uw bedrijf, is het cruciaal stil te staan bij de timing van deze migratie. Wanneer wil u deze overstap uitvoeren en welk stappenplan is er nodig om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. 

Hybrid cloud een meerwaarde voor uw IT

Hybrid cloud heeft heel wat te bieden voor uw bedrijf en kan het naar een hoger niveau tillen door zijn flexibiliteit, efficiëntie, beveiliging en schaalbaarheid. Om ervoor te zorgen dat u de grootste meerwaarde haalt uit uw hybrid cloud-omgeving doet u best beroep op een MSP of Managed Services Partner.

Deze ontzorgt u niet alleen van de technische kant van de migratie, maar staat u ook bij met onder meer raad en daad en tekent de best mogelijke cloud-strategie uit voor uw onderneming. Bij Core ICT begeleiden we als ervaren MSP u graag doorheen de hele migratie en optimaliseren we waar nodig. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

IBM Storwize V5000 Family

Om uw bedrijf zo goed mogelijk te ondersteunen en u de flexibiliteit te bieden om klein te beginnen in de cloud en op te schalen naarmate de noden van uw bedrijf veranderen, ontwikkelde IBM Storwize V5000 Family. Het is een productoplossing van IBM voor hybrid cloud, ontworpen om zakelijke functionaliteiten te bieden zonder de betaalbaarheid of performance in gevaar te brengen. Dit systeem helpt bovendien moderne technologieën zoals kunstmatige intelligentie toegankelijk te maken voor bedrijven van elke grootte. 

Nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden van de hybrid cloud? Of misschien bent u op zoek naar de perfecte hybrid cloud-omgeving voor uw bedrijf? Dan is de IBM Storwize misschien iets voor u. Download hier de IBM Storwize-gids voor meer informatie.

IBM Storwize download gratis gids

Aangeraden artikels

Op basis van IBM

Schrijf u in op onze nieuwsbrief