Dell EMC IDPA: all-in-one moderne dataprotectie

19-jan-2021 15:23:16

In onze vorige blog over dataprotectie kwam u meer te weten over de uitdagingen inzake dataprotectie en de voordelen van moderne dataprotectie. Tegenwoordig opteren bedrijven immers vaak voor een mix van cloud-omgevingen om hun data in te bewaren. Deze mix aan cloud computing in combinatie met het beschermen van data over verschillende workloads en het tegemoetkomen aan allerlei security- en compliance regels kan complex zijn.

 

Dell EMC erkent deze uitdaging en ontwikkelde een moderne dataprotectie tool, Dell EMC IDPA of Integrated Data Protection Appliance, om klanten te helpen bij het verlagen van de risico’s en bij het beschermen van hun waardevolle data in multi-cloud-omgevingen. In deze blog geven we dan ook graag meer toelichting bij deze snelle en efficiënte tool: we leggen u uit wat het precies is, van welke key features u gebruik kan maken en welke concrete voordelen Dell EMC IDPA u te bieden heeft. 

 

Dell EMC IDPa Integrated data protection applicance Core ICT Data Protection

 

Dell EMC IDPA uitgelegd

 

Dell EMC IDPA is een versterkt all-in-one dataprotectie-systeem dat volledige back-up, replicatie, herstel, deduplicatie en directe toegang biedt. Protection storage, back-up software, search analytics en uitbreiding voor cloud-omgevingen in één apparaat en dat met een pak voordelen voor de beschermen van uw belangrijke bedrijfsdata. 
 

Enkele key features van Dell EMC IDPA

 

Dit modern dataprotectie systeem kent heel wat handige key features om waardevolle data te beschermen tegen verschillende dreigingen en voor efficiënte disaster recovery en back-up. We sommen de belangrijkste features even voor u op in een kort overzicht: 
 

 • Dashboards en IDPA System Manager

IDPA System managerHet dashboard in de Dell EMC IDPA System Manager geeft een overzicht van belangrijke informatie zoals: back-ups en replicaties van assets en taken de afgelopen 24 uur, back-up en replicatietrends, opsomming van wijzigingen, de algemene status van uw data protectie, opsomming van opslagcapaciteit, enzovoort.

 

Het dashboard is gebaseerd op widgets die eenvoudig door u aangepast kunnen worden. Deze aangepaste dashboards kunnen benoemd worden en u kan deze openen via het vervolgkeuzemenu. 

  

 • Mogelijkheid tot replicatie en deduplicatie

Dell EMC IDPA geeft de optie om data te repliceren en te dedupliceren. Wat dit laatste betreft brengt het systeem toonaangevende deduplicatie voor data, die zich zowel on-premise als in de cloud bevindt. 

Replicatie is een techniek waarmee bestanden en/of databases van het ene opslagsysteem naar het andere kan worden gekopieerd. Dit om de beschikbaarheid of betrouwbaarheid van de data te verbeteren en de performance te verhogen.  

 

Deduplicatie is dan weer een manier om opgeslagen data te ontdoen van meerdere gelijkaardige versies. Dit met als doel de totale hoeveelheid opgeslagen data te beperken. 
 

 • Encryptie, foutdetectie en herstel

Om ervoor te zorgen dat uw documenten en informatie zo goed mogelijk beschermd zijn tegen cyberaanvallen voorziet Dell EMC IDPA in geavanceerde beveiligingsopties, waaronder encryptie van uw data, uitgebreid key management en rol-gebaseerd toegangsbeleid. Daarnaast zal IDPA fouten detecteren en identificeren om vervolgens een snelle oplossing voor te stellen. 

 

 • Rapportage

Het systeem van Dell EMC laat toe om met de hypervisor voor dataprotectie ingebouwde rapporten te gebruiken, of uw eigen rapporten aan te passen. Zo krijgt u meer inzicht in uw back-up en recovery. 
 

 • Policy management

Stel met Dell EMC IDPA policies in voor welke data u back-ups wil voorzien, wanneer u er een back-up van wilt maken en hoe lang u de back-ups wenst te bewaren. 

  

Wat zijn de voordelen van Dell EMC IDPA? 

 

Door het gebruik van deze key features is Dell EMC in staat om heel wat meerwaarde te bieden voor de dataprotectie binnen uw bedrijf. De voordelen zijn: 
 

 • Eenvoudig in gebruik en integratie 

Of u nu gebruik maakt van fysieke dataservers, virtual machines of cloud-platformen, Dell EMC IDPA zorgt steeds voor een efficiënte back-up door middel van een eenvoudige integratie. Daarnaast maakt het moderne dataprotectie systeem gebruik van een uniforme HTML 5-interface voor alle aspecten van de IDPA. Via deze gestructureerde interface kan u snel nieuwe back-up regels aanmaken en in een oogopslag de voortgang van uw processen in de gaten houden. U hoeft dus ook niet langer meerdere interfaces te beheren zodat de productiviteit verhoogt en de complexiteit vermindert. Één systeem met één interface. 
 

 • Snelheid, efficiëntie en rapporteren

Dell EMC IDPA beschikt over een effectieve zoekfunctie waardoor bestanden en data eenvoudig terug te vinden én te herstellen zijn. Daarnaast biedt het, zoals eerder aangehaald, de mogelijkheid om alles beter te monitoren aan de hand van handige dashboards, en kan u in slechts enkele clicks rapportages genereren en exporteren. 
 

 • Tijdbesparende beveiligde back-up

Een back-up is natuurlijk een niet te missen taak inzake dataprotectie, maar Dell EMC IDPA gaat hierin een stukje verder door het gebruik van moderne en vernieuwende beveiligingsmogelijkheden zoals een geavanceerde access policy gebaseerd op functie of titel, encryptie van data en gedetailleerd key management. 

Daarnaast biedt Dell EMC IDPA de optie tot een zeer snelle back-up en recovery van VM apps. Dit is mogelijk door de ondersteuning van flash waarmee VM’s (virtual machines) razendsnel kunnen herstellen. 
 

 • Dataopslag op lange termijn in public cloud 

Blog-IDPA-Dell-EMC Data Protection Core ICT

Dell EMC IDPA gaat ook op vlak van dataopslag een stukje verder dan de gemiddelde recovery en back-up. Het systeem geeft u de optie om, bij wijze van archivering, op lange termijn uw data op te slaan in de public cloud zonder dat daar extra hardware bij te pas dient te komen. Zo verhoogt u niet alleen uw storage capaciteit, maar u voorziet tegelijk een duurzame disaster recovery voor uw data in de public cloud. 
 

 • Integratie met VMware 

Dell EMC IDPA kent bovendien een naadloze integratie voor VMware-omgevingen en VMware-interfaces. Zo kan u recovery en back-ups rechtstreeks vanuit vSphere activeren. Nieuwe VM’s worden bovendien automatisch herkend en voorzien van ingegeven back-upregels. 
 

 • Eenvoudige schaalbaarheid 

Door de toevoeging van extra dataopslag in de public cloud is Dell EMC IDPA ook eenvoudig schaalbaar naar de noden van uw bedrijf. Dit geeft u de kans om uw moderne dataprotectie voor te bereiden op toekomstige uitbreidingen en betere productiviteit. 

  

 • Efficiënte dataprotectie tegen een beduidend lagere kost 

Volgens Dell EMC kost IDPA zo’n 80% minder om uw data zo efficiënt mogelijk te beschermen. Met snellere back-upvensters, meer capaciteit in een 2U-apparaat en een gemiddelde snelheid van 55: 1 deduplicatie, biedt het de laagste moderne dataprotectie in zijn soort. 

 
Blog-IDPA-Dell-EMC-2

 

Kortom, Dell EMC IDPA is de geschikte oplossing voor een snelle, efficiënte, veilige en moderne dataprotectie in één eenvoudig systeem

Samen met Dell technologies schreven we hier een e-book over. Download dit hier nog vandaag!

CTA-download-IDPA-Dell-EMC-1

Aanvullend bieden we u ook de mogelijkheid om de voordelen van de dataprotectie van IDPA in uw eigen omgeving te zien en te ervaren. Vraag daarom vandaag nog een volledig werkzame 'proof of concept' aan!

Wenst u meer te weten over moderne dataprotectie met Dell EMC IDPA? Download dan hier de data sheet en ontdek alle informatie in één handig document. Wenst u toch meer concrete informatie over het gebruik van Dell EMC IDPA voor uw bedrijf, of bent u op zoek naar een IT-partner die u kan helpen met de integratie ervan? Neem dan snel contact op met ons. We helpen u met veel plezier verder.

Aangeraden artikels

Op basis van Data protectie management

Schrijf u in op onze nieuwsbrief