Alle Zaken op een Rijtje - Kanaal Z - Core ICT

3-mrt-2022 10:21:35

Alle Zaken op een Rijtje neemt een kijkje achter de schermen van het Belgische bedrijfsleven. Omdat de IT van een organisatie constant in verandering is, dompelden ze zich deze week onder in de wereld van de IT en waren ze in ons kantoor te gast om een antwoord te vinden op hun vragen. Benieuwd naar het resultaat en onze bijhorende oplossingen? Neem hier zeker en vast een kijkje! Onder het filmpje kan u nog meer informatie terugvinden.

Wist u dat bij 85% van de bedrijven de IT-infrastructuur niet up-to-date is?

Alle Zaken op een Rijtje - 26/02/2022 - Ondernemen - Kanaal Z - Core ICT

 
Core ICT bedrijfsfilm V3
Frank Huyge: “Ik denk dat het cruciaal is dat de IT infrastructuur van een bedrijf mee evolueert met de algemene trend van IT.

Wat voor veranderingen heeft de IT-infrastructuur de afgelopen tijd meegemaakt?

IT is continu in evolutie. We kennen allemaal de wet van Moore, die werd en wordt in stand gehouden door een aantal vernieuwingen waarbij we recent denken aan de opkomst van virtualisatie. Het mobiele gegeven: Bring Your Own Device (BYOD), maar ook de explosie aan datavolume. De waarde van deze data stijgt, maar ook de nood om deze realtime te kunnen verwerken. Koppel daarbij het hele cloud-gebeuren en het SaaS portfolio en al deze vernieuwingen hebben een directe impact op de evolutie van de IT infrastructuur zelf ook. We stellen u dan ook graag het hyperconverged portfolio voor. Waar we de compute, storage, het netwerk en security gaan bundelen in 1 systeem dat tegelijk schaalbaar is, maar ook de nodige performantie biedt, maar ook eenvoudig in beheer is. Kort samengevat: ik denk dat het cruciaal is dat de IT infrastructuur van een bedrijf eigenlijk mee evolueert met de algemene trend van IT.

Kanaal Z Alle Zaken op een Rijtje Core ICT
3,2,1 en .... actie!

Hoe kan Core ICT een bedrijf helpen?

We merken vandaag bij bedrijven dezelfde problematiek. Enerzijds het “human resources”-aspect en vaak ook een verouderde IT infrastructuur. En daarom bouwen we bij Core ICT de brug tussen: het bedrijf, de business, de IT afdeling en technologie in het algemeen. In een eerste fase gaan we analyseren: waar staat het bedrijf vandaag? In een tweede fase: naar waar zou een bedrijf willen evolueren? Wat is een optimale nieuwe omgeving? En die analyses resulteren in een stappenplan, waarbij we langs de ene kant de bestaande IT infrastructuur gaan optimaliseren. En gaan bijschakelen waar nodig op het human resources aspect. En dat doen we zeer modulair. Louter hulp bij de implementatie, 24/7 ondersteuning, of zelfs dagdagelijks beheer. En dan komen we bij ons motto: ‘Lets make IT happen’. Wij zijn pas tevreden en we spreken van een succes als alle partijen ook tevreden zijn.

Wat zijn de redenen dat bedrijven niet zelf op niveau komen van de IT-infrastructuur?

We merken dat bij vele bedrijven helaas de IT infrastructuur vaak achterop hinkt. Tal van redenen hiervoor, maar voor ons een voorname hoofdreden: het human resources aspect. IT medewerkers vandaag zijn vooral bezig met het invullen op korte termijn met vragen van de business en de rest van hun tijd spenderen ze aan het onderhoud van hun bestaande omgeving. Deze mensen hebben nauwelijks tijd om een lange termijn visie te ontwikkelen, om na te denken over nieuwe technologieën (of deze überhaupt meerwaarde bieden), laat staan om deze ook effectief te implementeren. En dit alles creëert een vicieuze cirkel, met als gouden regel: “hoe langer de situatie aanhoudt, hoe groter de inspanning om te evolueren naar die nieuwe optimale omgeving”. Tijd en geld - en ik denk dat heel veel IT directors het met mij eens zullen zijn dat - budget vandaag ook een cruciale rol speelt.

Kanaal Z Alle Zaken op een Rijtje Core ICT
Bij Core ICT willen we het aanspreekpunt zijn voor al uw IT zaken: van strategisch niveau tot de dagelijkse support.

Wie zijn de klanten van Core ICT?

Omdat we merken dat héél wat bedrijven te maken hebben met de besproken problematiek, beperken we bij Core ICT onze klantenset niet tot een bepaalde sector of grootte. We werken namelijk al jaren voor de kleinere KMO’s tot multinationals en dit in heel België. Projecten beperken zich niet enkel tot Belgisch grondgebied, want ook wereldwijd voeren we opdrachten voor onze klanten uit.

Wat is Core ICT’s missie?

We hebben Core ICT opgericht, Kenny, Kristof en mezelf, met de visie om de klant nog meer centraal te moeten zetten. Daarom hebben we gekozen voor een uitgebreid portfolio dat we steeds up-to-date houden met (Next-Gen) technologieën die een effectieve meerwaarde creëren, omdat elke klant uniek is en zijn specifieke vereisten heeft. Het gaat uiteraard niet enkel over producten maar wat voor ons van essentieel belang is, is het menselijk aspect. Wij geloven nog steeds dat mensen werken met mensen. En onze grootste troef zijn dan ook die mensen, onze mensen. Zij hebben een uitmuntende kennis maar ook een passie voor wat ze doen en een zeer hoge klantgedrevenheid. En ik durf hierdoor te zeggen dat die rol van ‘trusted adivsor’ bij onze klanten op termijn alvast verdiend hebben. Als partner willen we namelijk het aanspreekpunt zijn voor alle IT zaken bij bedrijven, van strategisch niveau tot de dagelijkse support.

Wilt u graag meer weten over Core ICT, dan kan u alvast op de website nog heel wat meer informatie terugvinden. Of misschien heeft u interesse om samen te werken, neem dan zeker even vrijblijvend contact op!

Aangeraden artikels

Op basis van General Blogposts

Schrijf u in op onze nieuwsbrief