Over Core ICT

Oprichters Core ICT Kristof Frank en KennyCore ICT is een sterk groeiend IT-bedrijf gevestigd in Brasschaat. Met een uitgebreide waaier aan IT-oplossingen van het ontwerpen en installeren van complexe IT-infrastructuren tot het verstrekken van advies is Core ICT een zeer oplossingsgericht IT-bedrijf waarbij de klant steeds centraal staat. Hierbij geldt dat een oplossing pas écht succesvol is wanneer alle partijen tevreden zijn met het eindresultaat.

Het ontstaan en DNA van Core ICT

Ondanks Core ICT gestart is in 2015 staat er toch flink wat ervaring op de teller. De oprichters – Frank Huyge, Kenny Dossche en Kristof Van Elshocht – hebben allen verschillende jaren gewerkt voor gevestigde IT bedrijven zoals Corismo, Systemat,  IRIS ICT en anderen.
De gezamenlijke visie om de klant nog meer centraal te stellen groeide door de jaren en versterkte de onderlinge band. 

Daaruit ontstond de motivatie om samen de sprong te wagen en zelf een IT-bedrijf uit te bouwen. Op dat moment werd Core ICT geboren. Ondertussen bestaat het bedrijf uit verschillende experts met elk een diepgaande kennis en expertise binnen de verschillende facetten van IT op zowel technisch als financieel vlak. Daarbovenop zit innovatie en inspelen op de nieuwste ontwikkelingen diepgeworteld in het DNA van Core ICT. De consultants worden voortdurend bijgeschoold en zijn in het bezit van verschillende certificaten  waardoor de klant steeds kan rekenen op de meest recente kennis van nieuwe ontwikkelingen en producten binnen IT.

Getuige hiervan zijn de verschillende partnerstatuten en erkenningen die aan Core ICT werden toegekend, zoals eerste Benelux Platinum Lenovo partner, Expert Premier Business partner IBM, Nutanix Project of the Year award en nog veel andere, mooie awards.

Partners

Daarnaast werkt Core ICT ook samen met verschillende partners zoals IBM, Nutanix, Lenovo, Dell EMC en andere waarbij ze steeds optreden als een onafhankelijke adviseur naar klanten toe. Door het uitgebreid partnernetwerk wordt steeds een oplossing aangeboden die het best aansluit bij de noden en wensen van de klant. Hiermee wil Core ICT ook een duidelijk verschil maken t.o.v. andere spelers op de markt. De klant staat steeds centraal in dit hele verhaal.

Hier kan u al onze partners terugvinden.

Klanten

Op vlak van klanten heeft Core ICT een sterk variërend portfolio opgebouwd van de grote corporate bedrijven tot KMO’s. Hierin heeft Core ICT doorheen de jaren de ervaring die bij de start al aanwezig was aangesterkt. Op deze manier kan er een service worden aangeboden die volledig aansluit bij elk type klant.

Hoort u het graag zelf van onze klanten? Neem dan zeker de 'reference cases' even door.

Heeft u interesse in een gesprek of heeft u vragen? Aarzel niet om contact op te nemen. Het team bij Core ICT helpt u graag verder.

Team

Benieuwd wie er bij Core ICT werkt? Bekijk dan zeker onderstaande video en leer ons zo allemaal kennen. Verder stellen we onszelf en onze functie binnen het bedrijf graag ook even kort voor. Het Core ICT-team hecht ook veel waarde en belang aan de interne bedrijfssfeer. Deze houden we steeds optimaal. Hoe? Lees hier verder!

HubSpot Video

Meet our team

Frank
Frank Huyge
CEO

Frank is vanaf  dag 1 aan boord en hij vergelijkt zichzelf met een voetbalcoach. Hij zorgt ervoor dat iedereen in het bedrijf als één team samenspeelt en de strategie begrijpt die het bedrijf wil volgen.

Kristof
Kristof Van Elshocht
Technical Director en Mede-Oprichter

Als Technical Director werkt Kristof samen met de klant de end-to-end oplossing uit, is hij nauw betrokken bij al het projectwerk en evalueert hij constant het aangeboden portfolio.

Kenny
Kenny Dossche
Sales director en mede-oprichter

Kenny is verantwoordelijk voor het commerciële luik binnen het bedrijf. Enerzijds beheert hij zijn eigen klantportfolio en anderzijds houdt hij zich dagelijks bezig met business development activiteiten. Hij stelt alles in het werk om onze business development afdeling samen met zijn collega’s te laten groeien.

Sam
Sam Agneessens
Sales

Klanten begeleiden bij hun IT aankopen is de hoofdbezigheid van Sam. Daarnaast zorgt ze voor uitbreiding van die klantenportfolio door marketing-acties mee in te plannen en op te volgen.

Bram
Bram Geerinck
Technische Teamlead

'Een optimale dienstverlening' naar de klanten toe is het doel waar hij elke dag vol passie voor werkt! Zo volgt hij de managed operations afdeling op, beheert hij projecten en maakt hij af en toe zijn handen vuil als systemengineer.

Michel
Michel Petillion
Engineer
Als engineer focust Michel zich voornamelijk op het beheer van onze datacenters en netwerken. Hij is tevens het aanspreekpunt voor alles wat met automatisatie en integratie te maken heeft.  Naast deze taken schrijft hij graag wat regels code.
Sebastiaan
Sebastiaan Verhoeven
System Engineer

Samen met het technisch team staat hij in voor een vlotte dienstverlening naar de klanten toe. Hij zorgt er mee voor dat klantensystemen gemonitord worden. Op deze manier kunnen problemen snel opgespoord en verholpen worden. Daarnaast installeert en configureert Sebastiaan ook nieuwe systemen.

Waut
Waut Bartels
System Engineer

Monitoring van klantensystemen, tickets beantwoorden, installeren en configureren van systemen, ... maken onderdeel uit van zijn dagtaak. Daarnaast is hij ook van wacht binnen onze 24/7 interventie service. 

Bert
Bert Caeyers
Junior System Engineer

Bert focust zich op het inwerken in onze klantenomgevingen en in het portfolio van Core-ICT.  Hij houdt onze klantendocumentatie up-to-date en volgt tickets en ons monitoring systeem mee op. Daarnaast helpt hij bij de installatie en de configuratie van nieuwe systemen.

Wout-Gysen-1
Wout Gysen
Presales Engineer - Solution Architect

Als presales engineer/solution architect laat Wout zijn creativiteit de vrije loop om een op maat gemaakte oplossing te ontwikkelen, volledig afgestemd op de noden van onze klanten.

Eli-Service-Delivery-Manager
Eli Mondelaers
Service Delivery Manager

Eli staat in voor het standaardiseren van de managed operations tussen Netleaf en Core ICT. Hij neemt eveneens de rapportering mee op en doet de service opvolging van onze klanten bij lopende MO-contracten. 

Russel-Sinogba
Russel Sinogba
Junior System Engineer

Als junior system engineer staat Russel samen met zijn collega's in voor het beheer en de monitoring van bestaande klantomgevingen. Onder begeleiding configureert en installeert hij nieuwe devices voor nieuwe klanten en volgt hij tickets in ons monitoring systeem op. 

Marnik-Verachtert
Marnik Verachtert
Junior System Engineer

Net als zijn collega's staat Marnik in voor het beheer en de monitoring van bestaande klantomgevingen. Onder begeleiding configureert en installeert hij nieuwe devices voor nieuwe klanten en volgt hij tickets in ons monitoring systeem op. 

TimOdeyn-Junior-System-Engineer-Linkedin
Tim Odeyn
Junior System Engineer

Tim staat als Junior System Engineer in voor het beheer en de monitoring van bestaande klantomgevingen. Onder begeleiding van zijn collega's configureert en installeert hij nieuwe devices voor nieuwe klanten en volgt hij tickets in ons monitoring systeem op. 

Jessica
Jessica Van Meel
HR officer en boekhoudster

Jessica beheert de boekhouding van Core ICT en is daarnaast als HR Officer verantwoordelijk om het menselijk kapitaal van Core ICT zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. 

Vanessa
Vanessa Lambrechts
Project Manager

Als project manager start haar job vanaf het plaatsen van een bestelling tot het factureren naar onze klanten toe. Gedurende dit proces houdt zij een oogje in het zeil om een vlotte werking te bewerkstelligen.

Bastiaan
Bastiaan Gysel
Marketing Specialist

“Making Core ICT visible for the world” is zijn missie. Dit door het creëren van content voor op onze website en deze online te adverteren. Maar ook het offline gedeelte van marketing behoort tot zijn takenpakket.

Mieke (1)
Mieke Van Deun
Marketing Assistant

Mieke staat samen met Bastiaan in voor de online en offline marketing van ons bedrijf. Het mee bedenken, uitwerken en uitvoeren van campagnes behoort tot een van haar dagtaken. Als marketing assisant wil ze Core ICT graag stap voor stap verder op de kaart zetten.

Frank Huyge-2-1

Frank Huyge Co Founder Core ICT

Bij Core ICT staat de klant steeds centraal. Van het eerste gesprek tot het uitrollen van een custom oplossing: wij zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn.

Dankzij ons zeer uitgebreid partnernetwerk kunnen we ook als onafhankelijke adviseur een oplossing aanbieden die past bij de uitdaging, en niet bij één specifiek merk.

IT vereisten vandaag de dag veranderen continu om zowel aan de bedrijfsbehoeften als aan de marktomstandigheden te voldoen.

Core ICT heeft een duidelijk zicht op de onderliggende IT infrastructuur en kan u helpen deze eisen te beantwoorden.

Wij assisteren u bij het opmeten, ontwerpen, implementeren en het vinden van de optimale werkmethoden. Wij focussen bovendien ook op het financiële aspect van uw infrastructurele platformen.

Weet u niet zeker welke aanpak het best past bij uw behoefte? Wij helpen u!

Contacteer ons